Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street CIO’su Bitcoin’in 1000 Dolar Altına Düşeceğini Öngörüyor

Bleakley Yatırım Danışmanlığı şirketi başkanı, Peter Boockvar, Bitcoin’in gelecekte çok önemli bir para aracı olacağını ve potansiyelinin sonsuz olduğuna inandığını belirtse de, şu anki fiyatın, ürünün gerçek değerini yansıttığını düşünmüyor. Boockvar’a göre, Bitcoin’in ”balonu” patlayacak ve bu yıl içinde &70 ila 90 arasında bir fiyat düşüşü yaşayarak ve 1000 dolar seviyelerine inecek. Konuyla ilgili konuşan Boockvar şunları söyledi:

”Dürüst olmak gerekirse, Bitcoin’in önümüzdeki dönemde bin ila üç bin dolar arasına düşmesi beni şaşırtmaz.”

Bitcoin fiyatlarında göreceğini düşündüğü bu ani düşüşün, tüm kripto para piyasaları üzerindeki etkisinin ne olacağının sorulmasının üzerine ise konuyla ilgili fikirlerini söyleyen Boockvar, ”Bitcoin’in 19 trilyon dolarlık bir ekonomi yaratacak güçte bir şey olmadığının” altını çizdi.

Aynı zamanda ülkemizde de sıkça haberlerini okumaya başladığımız ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Uzak Doğu’daki Çin, Japonya, Güney Kore gibi ülkelerde de sıkça yaşanmaya başlanan kredi çekip veya borçlanıp yatırım yapan insan sayısının artması durumuna da değinen Broockvar, bu insanları uyardı ve çok ciddi üzüntüler yaşayabileceklerini belirtti.

Sadece Boockvar değil, birçok insan da Bitcoin’in bir ”ekonomik balonun” özelliklerini barındırıp barındırmadığı konusuna çok ciddi kafa patlatıyor. Örneğin son olarak Yale Üniversite’nde Ekonomi Profesörü Robert Shiller, -ki finansal balonlar üzerine yaptığı akademik çalışmalar ile Nobel almıştı-  Ekim 2017’de Bitcoin’i balon olarak nitelendirmişti. Ancak Shiller, daha sonra geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada yaptığı değerlendirmenin yanlış olduğunu söylemiş ve Bitcoin’in önümüzdeki 100 yıl boyunca hayatımızda yer alabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment