Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devinden Kripto Para Piyasası İçin 5 Yıllık Tahmin: 10 Katını Aşacak!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein’in analistleri, kripto para piyasasının geleceğine dair sundukları pozitif raporla dikkat çekti.

Gautam Chhugani liderliğindeki Bernstein analistleri 25 Eylül Pazartesi günü yayınlanan bir raporda, kripto para piyasasının yakın geleceğine ışık tuttu. Raporda, kripto fon yönetimi endüstrisinin halihazırda 45-50 milyar dolar seviyesinde gezindiğini belirten analistler, bu miktarın önümüzdeki beş yıl içinde 500-650 milyar dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Bununla birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonları (ETF) konusunda bahane üretmekten vazgeçeceğini ve orta yolu tercih edeceğini öne süren rapor, 2024’ün başında ETF’lerin onaylanma ihtimalinin yüksek olduğunu savundu.

Analistler, kripto para piyasasındaki yaklaşık 10 katı aşan fon artışının artan talep yatırım danışmanları, varlık ve özel bankacılık ürünlerine ek olarak ETF hacminden besleneceğini vurguladı.

Özellikle artan piyasa hacminde Bitcoin ve Ethereum (ETH) piyasa değeri için %10’luk bir ETF payı ve likit kripto hedge fonları için %5-6’lık bir pay biçen analistler, ETF’ler sayesinde piyasaya girecek likiditenin önemini işaret etti.

Ayrıca stablecoinlerin ödeme yöntemi olarak benimsenmesinin tokenizasyonun önünü açtığını ifade ederken, bu tür bir yapının zaman içerisinde ana akım haline gelebileceği öne sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!