Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart’ın Blockchain Atılımı Devam Ediyor

Perakende devi Walmart, bir süredir Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak son derece önemli hamleler yapıyor.

Blockchain teknolojisinin gücüne inanan ve bu yönde yaptığı hamlelerle dikkatleri üzerine çeken kurum; şimdi de kuryeleri için otomatize edilmiş ödeme sistemleri noktasında Blockchain teknolojisinden yararlanma amacını taşıyor.

DLT Labs adı verilen bir Blockchain girişimi ile bu süreci tamamlamak için anlaşma yapan kurum, ilk olarak Walmart’ın Kanada şubelerinde aktif hale gelecek.

Walmart Kanada’nın tüm üçüncü parti kurye ve taşıyıcıları, bu yeni sistem ile birlikte sadece tek bir mobil uygulamadan bu süreci yönetme şansına sahip olacak.

Hem ürün tedarik zinciri verilerini hem de lojistik bilgilerini eşleyecek olan sistem ile ilgili olarak konuşan Walmart Canada lojistik birimi başkan yardımcısı John Bayliss, şunları söyledi:

”Kurye ve kargo partnerlerimiz günde 500 binden fazla ürün taşıyorlar ve bu da çok fazla oranda veri ortaya çıkmasına yol açıyor. Blockchain teknolojisi bu noktada bize bu veriyi çok daha efektif ve iyi bir şekilde kullanma fırsatı sunuyor ki biz de bunu kullanmak istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment