Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Warren Buffett’ın Nakit Parası, Tüm Bitcoin’lerin 3’te 2’sini Almaya Yeter’

Dünya finans sektörünün en başarılı ve bir o kadar da tartışmalı isimlerinden birisi de Warren Buffett. Artık 80’li yaşlarının sonuna gelen usta yatırımcının sahip olduğu yatırım şirketi Berkshire Hathaway de, Wall Street’in en büyük spekülatörlerinin başında geliyor.

Artık serveti dillere destan olan Buffett’ın, şirketinde yer alan sadece nakit para rezervi ile, tüm Bitcoin sirkülasyonunun 3’te 2’sini rahat bir şekilde alacağı ortaya çıktı. Elbette bu durum teorik olarak mümkün olsa da, pratikte imkansız. Çünkü tüm bitcoin sirkülasyonu üzerinden sadece çok küçük bir kısım, aktif olarak trade ediliyor.

Şu anda 122 milyar dolarlık bir nakit para rezervine sahip olan başarılı yatırımcının, buna karşın Bitcoin’e karşı oldukça mesafeli olduğu da biliniyor.

Buffett, daha önce yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i işlevsiz bir ürün olarak nitelemiş ve Bitcoin’i fare zehrine benzetmişti. Aynı zamanda Buffett’ın TRON kurucu ortağı Justin Sun ile yiyeceği yemek de, Sun’ın böbrek taşını gerekçe göstermesinin üzerine ertelenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment