Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Western Union Ripple’ı Test Ediyor

1851 yılında kurulan Western Union günümüzde finans dünyasının en büyük isimlerinden biri olarak gösteriliyor. Şirket sadece 2018 yılında 300 milyar dolardan fazla işleme aracılık etti.

Ripple Macerası

Western Union 2017’nin sonlarına doğru Ripple’ın teknolojisini test etmeye başladı. Diğer pek çok şirket gibi Western Union da bu teknolojiyi uluslararası işlemler için test ediyordu.

Şirketin Ripple’ı test etmeye başlamış olması başlarda birçok kişiyi heyecanlandırmıştı. Ama bu heyecanın sönmesi pek uzun sürmedi. Çünkü Western Union yöneticileri konu hakkında yaptıkları açıklamalarda Ripple’ın teknolojisinden çok iyi bir verim alamadıklarını söylediler. Daha doğrusu, halihazırda kullandıkları teknolojiyle Ripple’ın teknolojisi arasında büyük bir fark olmadığını ve mevcut sistemlerini değiştirmeye gerek olmadığını belirttiler.

Western Union CEO’su Hikmet Ersek geçen yıl düzenlenen Brainstrom konferansında bu konuyla ilgili bazı notlar paylaştı. Ripple’ın teknolojisini değerlendiren Ersek, şirket olarak henüz bu testlerden büyük bir verim alamadıklarını söylemişti. Ersek hatta Ripple’ın teknolojisinin Western Union’dan 5 kat daha yavaş olduğunu belirtmişti.

Denemeler Devam Ediyor

Yöneticilerden gelen bu açıklamalardan sonra Western Union’ın Ripple ile olan macerasının sona erdiği düşünülüyordu. Ama Credit Suisse tarafından yayınlanan bir rapora göre bu macera henüz bitmiş değil.

Credit Suisse ekibi tarafından yapılan araştırmalara göre Western Union, Ripple’ı test etmeye hala devam ediyor. Hatta şirket Ripple’a karşı artık eskisinden daha iyimser bir tavır sergiliyor.

Ripple’ın teknolojisini günümüzde 300’den fazla banka ve finans kurumu kullanıyor. Bunlardan biri de MoneyGram, yani Western Union’ın rakibi. MoneyGram şu ana dek Ripple ile olan işbirliğinden memnun gibi görünüyor. Western Union’ın Ripple’ı biraz daha detaylı araştırmaya başlamış olmasının sebebi bu olabilir.

Western Union ile Ripple arasındaki ilişki önümüzdeki ay/yıllarda nasıl şekillenecek elbette bilemiyoruz. Ancak şirketin Ripple’ı hala test ediyor olması elbette insanların kafasında belli başlı soru işaretleri oluşturuyor. Ama bu soruların yanıtlanması için Western Union’dan gelecek bir açıklamayı beklemek zorundayız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment