Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikipedia’nın İlk Düzenlenmesinin NFT’si 750 Bin Dolara Satıldı

Daha önce Koinbülteni tarafından bildirilen, Wikipedia kurucu ortağı Jimmy Wales’in platformu kurarken kullandığı kişisel bilgisayarı “Strawberry iMac” ve Wikipedia’nın ilk düzenlenmesinin NFT’lerini içeren açık arttırma tamamlandı.

Christie’s müzayede evi tarafından 15 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen “Wikipedia’nın Doğuşu” isimli çevrim içi satışta, Wikipedia’nın kurucu ortağı Jimmy Wales’in platformu kurarken kullandığı kişisel bilgisayarı “Strawberry İmac” NFT’si 187,5 bin dolara satılırken, Wikipedia’nın ilk düzenlenmesinin NFT’si 750 bin dolara alıcı buldu.

Tamamlanan müzayede hakkında “Christie’s”nin kıdemli uzmanı Peter Klarnet, “koleksiyonerler arasında internet tarihine olan ilginin arttığı” noktasına dikkat çekti. Müzayede evi, satış gelirlerinin bir kısmının Wales’in “alternatif” sosyal medya ağı projesine destek olmak için kullanılacağını belirtti.

Dünyanın en büyük müzayede evlerinden biri olan Christie’s, NFT sektörüne ilk olarak 2021 yılının başlarında adım attı. Christie’s, şubat ayında dijital sanatçı Beeple ile birlikte ilk NFT müzayedesini başlattı. Beeple’ın “Everydays: The First 5000 Days” isimli NFT’si, mart ayında yaklaşık 69 milyon dolara satılarak dünyada satılan en pahalı NFT’ler arasına girdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!