Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Worldcoin Yüzde 180 Arttı! Sıradaki Worldcoin Hangisi?

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kurduğu kripto para projesi Worldcoin (WLD), bir haftada yüzde 140 civarında artarak kripto gündemine oturdu. 

Yapay zeka şirketi OpenAI şirketinin kurucularından Altman tarafından hayata geçirilen ve bazı ülkelerde yasaklanan Worldcoin (WLD), 19 Şubat itibarıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 1 haftada yüzde 150 ve 1 ayda yüzde 180 artan WLD coin, 7 doları aşarak ATH yaptı. 

19 Şubat itibarıyla 7,97 dolara ulaşan kripto para projesi, kullanıcı sayısında da rekor sayıya ulaştı. X hesabından yaptığı açıklamada proje, Worldcoin için geliştiren World App uygulamasında 1 milyon kullanıcıyı aştığını bildirdi.

2023 Kasım ayındaki günlük 100 bin aktif kullanıcıya göre ciddi büyüme kaydeden projenin uygulaması, günde 1 milyon kullanıcıyı geçerek benimsenmesini artırdı. 

Worldcoin ATH yaparak rekor kırsa da projeye ilişkin tartışmalar sürüyor. Küresel çapta bir kimlik sistemi oluşturmak amacıyla insanların göz bebeklerinin taranması yoluyla kayıt oluşturma sistemi olan Worldcoin, son olarak Kenya’da yasaklanmıştı. 

Çeşitli ülke regülatörleri, Temmuz 2023’te başlatılan projeye gizlilik çekinceleri sebebiyle yasak getirmişti. Projenin ilerlemesi Hindistan’da askıya alınırken Hong Konglu düzenleyiciler “kişisel verilerin gizliliğine yönelik ciddi riskler barındırdığı”  gerekçesiyle Worldcoin hakkında soruşturma başlatmıştı. 

19 Şubat’ta yaptığı ATH sonrasında Worldcoin (WLD) bir miktar geriledi. CoinMarketCap verilerine göre WLD coin, son 24 saat içerisinde yüzde 11 civarında düştü. WLD coin bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 6,33 dolardan işlem görüyor.

Hızlı yükselen kripto para birimleri, yatırımcıların yakın takibine giriyor. Kısa vadede gelir getirme potansiyeli yüksek projeler, lansmanları sonrasında yoğun bir taleple karşılaşıyor. Son dönemlerde lansmanı gerçekleşen ve listelenmesi sonrası hızlı yükseliş gösteren projeler arasında Smog token de dikkatleri üzerine çekiyor.

Solana Tabanlı Smog 1 Haftada Yüzde 111 Arttı

Ethereum katili Solana blok zinciri üzerinde inşa edilen Smog projesi, hem küçük yatırımcıların hem de balinaların radarına takılıyor. Jupiter DEX’inde listelendikten sonra adeta uçuşa geçen ve yüzde 1300 üzerinde yükselen SMOG, meme coin çılgınlığı yaratmaya kararlı görünüyor.

SMOG belirteci ile satışa sunulan Smog token satın almak isteyen yatırımcılar, hem DEX’lere hem de proje sayfasına ilgi gösteriyor. CoinMarketCap grafiklerine baktığımızda yatırımcıların ilgisinin sebebi anlaşılıyor. 

Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla SMOG, 0,06388 dolardan işlem görüyor. 10 Şubat’ta lansmanı gerçekleşen projenin son 1 haftada yüzde 110’dan fazla artmış olduğu görülüyor. 50 milyon dolar işlem hacmine ulaşmayı başaran SMOG coin, meme coinlere ilgi gösteren yatırımcıları kendine çekiyor.

Ejderha temalı meme coin, Tolkien’in Orta Dünya hikayelerinden esinleniyor ve Yüzüklerin Efendisi’ndeki kötücül ejderha Smaug’dan ilham alıyor. “Hepsine hükmedecek bir meme coin” sloganıyla hayata geçirilen SMOG, gerçek bir meme coin çılgınlığı yaratmayı hedefliyor.

İlk listeleme sonrasında hızla yükselerek 1 saat içerisinde 1 milyon dolarlık piyasa değerinin üzerine çıkmayı başaran Smog coin, Raydium, Orca veya Jupiter DEX’lerinden satın alınabiliyor. İndirimli işlem yaparak Smog token satın almak isteyen yatırımcıların ise proje sayfasına girmesi gerekiyor. 

SMOG proje sayfasından satın alım yapan kripto yatırımcılar, yüzde 10’luk indirimden faydalanabiliyor. Yatırımcılar dilerse SMOG tokenleri stake ederek pasif gelir elde etme imkanı da buluyor. Devrede olan staking paneline göre şu ana kadar 8 milyon üzerinde SMOG token stake edildiği görülüyor.

SMOG, Solana Ağındaki En Büyük Airdrop Etkinliğini Vadediyor

Proje ekibi, SMOG tokene olan talebi artırmak ve kazançları uzun vadeli hale getirmek için güçlü bir topluluk oluşturması gerektiğini biliyor. SMOG topluluğu için detaylı bir yol haritası takip eden proje ekibi, gelmiş geçmiş en büyük airdrop etkinliğini planladığını belirtiyor.

SMOG ekibi, toplam token arzının yüzde 35’i gibi yüksek bir oranı topluluk üyelerine dağıtmayı planlıyor.  Bu girişim, SMOG tokene gösterilen ilginin neden bu kadar yoğun olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor.

Solana blok zincirindeki airdrop etkinliğine katılmak için katılımcıların öncelikle Smog token satın alımı yapması gerekiyor. SMOG token sahibi olan yatırımcılar, günlük, haftalık ve aylık görevleri yerine getirerek ödül kazanma imkanı buluyor.

SMOG airdrop görevleri arasında sosyal medya hesaplarının takip edilmesi ve  internet sitesinin günlük olarak ziyaret edilmesi gibi etkileşimli görevler bulunuyor. Bu görevleri tamamlayan yatırımcılar, benzersiz airdrop etkinliğine katılma şansı yakalıyor.

SMOG token topluluğu, borsa performansı ve airdrop ödüllerinin yanı sıra staking özelliğinden de faydalanabiliyor. Pasif gelir şansı sunan staking ile yıllık bazda yüzde 42 kazanç sağlanabiliyor.  

Güçlü stratejisi ve arkasındaki Solana ekosistemiyle SMOG, uzunca bir süre daha kripto gündeminde yer almaya devam edecek gibi görünüyor. Myro, Bonk ve Dogwifhat gibi öncül projelerden daha ileriye gitmek için yola çıkan SMOG, potansiyeli yüksek bol sıfırlı altcoin arayan yatırımcılarını bekliyor. 

SMOG satın almak isteyen yatırımcılar, proje sayfasından ETH, USDT veya kart işlemleri kullanabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!