Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Xi Jinping’in Açıklamaları Bitcoin’i Uçuşa Geçirecek mi?

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bundan birkaç saat önce Blockchain teknolojisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Jinping Blockchain teknolojisinin önemini vurguladı ve Çin’in bu alanda bir dünya lideri olması gerektiğini söyledi.

Jinping bu açıklamayı yaptıktan kısa bir süre sonra Bitcoin fiyatı 1 saatte bin dolar değer kazandı. Ancak Bitcoin’in bundan çok daha fazla değer kazanması da mümkün olabilir.

Zhao Anlatıyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Xi Jinping’in açıklamalarıyla ilgili görüşlerini paylaştı ve Bitcoin’in geleceğine dair bazı yorumlar yaptı.

Changpeng Zhao, Xi Jinping tarafından yapılan açıklamaların Bitcoin’i kesin olarak harekete geçireceğini söylemese de böyle bir senaryonun gayet mümkün olduğunu ifade etti. Zhao, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide şu yorumları yaptı:

Çin Merkez Televizyonu Ekim 2013’te ilk kez Bitcoin’e yer verdi ve Bitcoin fiyatı bundan iki ay sonra, Aralık ayında kendi rekorunu kırıp bin dolara çıktı. (Ondan birkaç ay sonra evimi satıp tüm varlığımla 600 dolardan Bitcoin aldım. Ondan iki ay sonraysa Bitcoin 200 dolara düştü ve iki yıl öyle kaldı.

Çin Merkez Bankası Başkanı Ocak 2016’da Blockchain’in önemini vurguladı. Çin’deki tüm Bitcoin şirketleri birden Blockchain şirketine dönüş yaptılar. (Benim şansıma) Bitcoin fiyatı yükselmeye başladı ve Aralık 2017’de 20 bin dolara çıktı.
Devlet Başkanı Xi Jinping bugün Çin’deki Blockchain çalışmalarını desteklediğini açıkladı. Herhangi bir öngörüde bulunmuyorum, herkes kendi yorumunu yapabilir. Biz hala buradayız.

Çin ve Bitcoin İlişkisi

Çin’de yaşanan gelişmeler zaman zaman tüm piyasayı hareketlendirirken zaman zaman çoğu kripto paranın değer kaybetmesine yol açabiliyorlar.

Changpeng Zhao’nun da belirttiği üzere Çin’de yaşanan olumlu gelişmeler şu ana dek çoğu zaman kripto para piyasasının işine yaradı. Xi Jinping’in açıklamaları ve Çin’in Blockchain ile daha yakından ilgilenmeye başlaması kripto para piyasasını tam olarak ne şekilde etkileyecek bilinmiyor. Ancak bu gelişmeler Bitcoin’in yeniden yükselişe geçmesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment