Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Yatırımcılarının Dikkatine: Ripple Davasında Bu Tarihe Dikkat

Ripple CEO’s açıklamaları, şirketin SEC ile yıllardır süren yasal mücadelesinin sona ermek üzere olabileceği anlamına geliyor. Bu açıklamaların ardından XRP fiyatı, yüzde 1,73 yükseldi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Bloomberg ile yaptığı röportajda Ripple’ın SEC ile aktif uzlaşma görüşmelerinde olup olmadığı konusunda yorum yapmayı reddetse de, geriye kalmış yasal sorunların “çok yakında” çözüleceğini söyledi.

Ripple baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, Yargıç Analisa Torres’in yıllardır süren anlaşmazlıkla ilgili karışık kararının birinci yıldönümünü kutladı. X platformunda yaptığı paylaşımda, “Davamız bütünüyle henüz tam olarak sonuçlanmış olmasa da (çözümler hala belirlenecek), Mahkemenin XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı yönündeki kararı değişmeyecek (SEC bile Mahkemeye bu sonuca itiraz etmeyeceğini söyledi)” dedi.

Bu haftaya dikkat

Blockchain analiz platformu Santiment, Ripple’ın XRP Ledger’ındaki kullanıcı etkinliğinin son zamanlarda arttığını, aktif adresler ve yeni adres oluşturma işlemlerinin Perşembe günü Mart ayından bu yana en yüksek tek günlük seviyesine ulaştığını belirtti.

Bazı kripto para yatırımcıları, geçen hafta için planlanan kapalı kapılar ardında yapılacak SEC toplantısının bir uzlaşma duyurusuna yol açabileceğini speküle etse de, toplantı SEC’in web sitesine göre 25 Temmuz Perşembe gününe ertelendi. Kapalı toplantının konuları arasında “idari davaların başlatılması ve uzlaştırılması, dava taleplerinin çözümü ve denetim ve uygulama işlemleriyle ilgili diğer konular” bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!