Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapay Zeka Altcoinleri Nvidia Beklentisi ile Yükselişte: Gözler Bu Tarihe Çevrildi!

Yapay zeka alanındaki kripto paralar, Nvidia’nın açıklamasından önce diğer sektörlerden daha iyi bir performans gösteriyor.

CoinGecko verilerine göre Near Protocol (NEAR), Artificial Superintelligence Alliance (FET), Bittensor (TAO) ve Render (RENDER), haftalık bazda sırasıyla yüzde 26, yüzde 61, yüzde 23 ve yüzde 42 değer kazandı.

Nvidia’nın açıklaması bekleniyor

Yapay zeka alanındaki kripto paraların büyük kısmı, ay başındaki düşüşe kıyasla neredeyse tamamen toparlanmış durumda.

Yapay zeka takipçileri, teknoloji devi Nvidia’nın 28 Ağustos Çarşamba günü açıklayacağı ikinci çeyrek bilançosunu bekliyor. Wedbush Securities ekibi, bunun teknoloji sektöründeki “son yılların en önemli bilançosu” olmasını bekliyor.

Wedbush’tan Dan Ives, teknoloji sektöründeki boğa piyasasının, son yıllarda ortaya çıkan çok sayıda yapay zeka sohbet botunu çalıştırmak için gerekli olan yeni veri merkezi kapasitesine olan talep tarafından desteklendiğine inanıyor.

Allspring Global Investments’tan portföy yöneticisi Mike Smith ise Reuters’a, “Nvidia günümüzün zeitgeist hissesi” dedi.

Nvidia hisseleri, bu yılın başından beri yüzde 168 yükseliş gösterdi ve düşüşe geçmeden önce 140 dolara kadar çıktı. Şirketin piyasa değeri, 3,18 trilyon dolara kadar yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!