Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapı Kredi, Blockchain Yatırım Fonu Oluşturmaya Hazırlanıyor

Yapı Kredi Portföy Yönetimi, yatırımcılara finansal teknolojiler ve blockchain alanlarına yatırım yapma şansı sunacak yeni bir fon oluşturuyor. 

Fintech ve Blockchain Teknolojileri Fon Sepeti Şemsiye Fonunun, 20 Ocak 2022 tarihinde işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Kuruculuğunu ve yöneticiliğini Yapı Kredi Portföy Yönetimi’nin üstleneceği fonun saklayıcısı Yapı ve Kredi Bankası olacak.

Yatırımcılara blockchain alanına yatırım yapma imkanı sunacak fon, blockchain odaklı endeksleri takip eden borsa yatırım fonlarını portföyüne dahil ederek, bu sektörde yaşanan değer artışlarına dayalı getiri sağlamayı hedefliyor.

Bu hedef kapsamında; blockchain teknolojisini geliştiren, buna yönelik ticari çözümler sunan, blockchain ile ilgili faaliyetlerde bulunan şirketlere yatırım yapan yatırım fonlarına yatırım yapılacak.

Fon portföyünde bu şirketlerin ortaklık paylarına, borçlanma araçlarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına yatırım yapan ya da bu varlıklara dayanan yatırım fonlarına yer verilebilecek.

Türkiye’de halihazırda Ak Portföy ve İş Portföy gibi kuruluşların da blockchain teknolojilerine yönelik fonları bulunuyor. Yapı Kredi Portföy tarafından kurulacak fon, bunlara benzer şekilde kripto varlık ve kripto para piyasası işlemleri ile bunlara dayalı araçlar ve kripto varlık platformu olarak faaliyet gösteren şirketlerin paylarına yatırım yapmayacak.

Fon portföyüne yapılacak pay alım satım işlemlerine Oyak Yatırım, Ziraat Yatırım, Deniz Yatırım, ING Menkul Değerler ve BGC Partners Menkul Değerler aracılık ederken; borçlanma araçlarının alım satım işlemlerine ING Bank, Citibank London Branch, GFI Securities Limited, continental Capital Markets, BGC Brokers, Barclays Bank, Merrill Lynch International, Mortan Stanley, Banca Promos SPA, Adamant Capital Partners, İş Yatırım Menkul Değerler ve Goldman Sachs aracılık edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!