Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yarınki Fed Kararı Öncesinde Altcoinlere Duyulan Talep Büyüyor

Kripto para yatırımcılarının Bitcoin ve Ethereum dışındaki coinlere duyduğu talep artmaya başladı.

Kripto para piyasasının toplam değeri, bir haftada 1,61 trilyon dolardan 1,74 trilyon dolara yükseldi. Bu süreçte Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) fiyatlarında %25’i aşan oranlarda artış yaşandı.

Internet Computer (ICP), NEAR Protocol (NEAR), Polkadot (DOT) ve Monero (XMR) fiyatlarında ise %13 ile %22 aralığında yükseliş oldu.

Haftalık bazda yaklaşık %10 değer kazanan Bitcoin ise 50 günlük hareketli ortalaması olan 42 bin 141 doların üstünde, 43 bin 249 dolar seviyesinde seyrediyor.

FxPro’nun piyasa analisti Alex Kuptsikevich, “Altcoinlerin son altı gün içerisinde sürekli olarak pozitif performans göstermesi, iyimserliği artırıyor ve Bitcoin’i 46 bin doları test etmesi için hazırlıyor. Büyük altcoinlerin daha iyi performans göstermesi, piyasadaki katılımcıların ilgisinin en büyük iki coin’in ötesine geçtiğini gösteriyor.” dedi.

Kuptsikevich, altcoinlere duyulan talebin azalabileceğini düşünüyor. Analist, “Bu yıl daha küçük altcoinlere ya da meme coinlere kesintisiz olarak talep gösterilmesini beklemeyin – bu genelde uzamış bir boğa piyasasından sonra olur.” yorumunu yaptı.

Uzmanlar, bir yandan Fed’in ocak ayı faiz kararını bekliyorlar. Fed, faiz kararı toplantısını 31 Ocak’ta yapacak ve kararını 22.00’de açıklayacak.

Tagus Capital’ın araştırmasında, “Piyasa, Fed’in tavrına karşı duyarlıdır ve güvercin yanlısı bir değişim, potansiyel olarak risk iştahını artırıp, Bitcoin’e ve onunla bağlantılı ETF’lere daha fazla sermaye çekebilir.” dendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!