Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yasa Dışı İşlemi Kolaylaştıran 47 Kripto Para Borsası Kapatıldı!

Almanya, yasa dışı faaliyetlerde bulunan 47 kripto borsasını kapatarak kara para aklama suçlarına karşı etkili bir adım attı.

Alman makamları, suça karıştığı anlaşılan 47 yasa dışı borsayı kapattı. Frankfurt Savcılığı’na bağlı iki devlet kurumu, Almanya’da barındırılan bu borsaların, yasa dışı fonların kökenini gizleyerek ve bu fonları edinerek kara para aklama suçunu işlediğini savundu.

Siber suçlarla mücadele eden Merkez Ofisi (ZIT) ve Federal Kriminal Polis Ofisi (BKA), bu borsaların, kripto para işlemleri gerçekleştirmeden önce kullanıcıların kimliklerini doğrulayan “müşterini tanı” (KYC) protokollerine uymadığını belirtti.

“Yasa dışı elde edilen fonların anonim kökeni, bu tür suçların gerçekleşmesinde önemli bir rol oynadı” ifadelerine yer verdi.

Soruşturma kapsamında ZIT ve BKA, borsalardan kullanıcı ve işlem verilerini elde ederek siber suçlarla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önceki bir rapora göre bu yıl içinde Alman hükümeti, artık faaliyette bulunmayan Movie2K adlı yasa dışı yayın hizmetinden 50.000 Bitcoin’i (o zamanlar yaklaşık 2 milyar dolar değerinde) ele geçirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!