Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Danışmanlığı Firması, Ethereum’un Yıl Sonunda 2 Bin 500 Dolar Olacağını Düşünüyor

Bağımsız bir finans danışmanlığı kurumu olan ve birçok konuda yatırım danışmanlığı hizmeti veren deVere Group yaptığı son değerlendirmede, 2018 sonuna kadar Ethereum’un 2 bin 500 dolar seviyelerine çıkabileceğini belirtti.

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum’un giderek artan kullanum alanı ve akıllı kontrat sisteminin gelişmesi sebebiyle büyük bir yükseliş gerçekleştirebileceğini belirten şirketin kurucusu Nigel Green şunları söyledi:

”Ethereum fiyatı bu yıl içinde büyük bir artış gösterebilir ve tahminlerimize göre 2 bin 500 dolar seviyelerine gelebilir. Aynı trendin 2019 ve 2020’de de devam edeceği kanaatindeyiz. Bu artışın üç ana bileşen üzerine oturmsaını bekliyoruz. Öncelikle her geçen gün daha fazla platform Ethereum’un Blockchain’ini kullanmaya başladı. Yine, Ethereum’un akıllı kontrat sistemini kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Son olarak da bulut bilgisayarcılıkta yaşanan merkeziyetsizlik gelişmeleri, fiyatlara artış yansıtabilir.”

Green, aynı zamanda kripto para piyasaları için yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmesinin kesin olduğunu belirtirken, bu tarz bir hamle sonucunda piyasaya olan güvenin artacağını ve yatırımcıyı güvenliğinin de yükseleceğini düşünüyor. Bu sayede piyasaya daha fazla yatırım gelmesinin mümkün olduğunu da belirten Green, bu sayede fiyatlarda artış yaşanacağı kanaatinde.

Bu arada yazının kaleme alındığı saatlerde bir Ethereum, 673 dolardan işlem görüyor.

Green ayrıca geçen Aralık ayında yaşanan Bitcoin fiyat artışına değinirken, yakın dönemde yine Bitcoin fiyatlarında keskin geçişler olacağı fikrini savundu. Fiyatın bir anda artıp, daha sonra ciddi düzeltmeler olabileceğini belirten Green yatırımcıları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Hatırlanacağı üzere kripto paralar üzerine araştırma yapan Fundstrat şirketinin kurucusu Tom Lee de geçtiğimiz günlerde Bitcoin’e güvendiğini belirtmiş ve bir Bitcoin fiyatının yıl sonunda 25 bin dolar olabileceğini düşündüğünü belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment