Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Firması Sözünü Tuttu: Kredi Çektikten Sonra Bitcoin Satın Aldı

Japonya merkezli yatırım firması Metaplanet Inc., bugün yaptığı açıklamada 57,273 Bitcoin daha satın aldığını ve bu alımın yaklaşık 500 milyon yen (3,4 milyon dolar) değerinde olduğunu duyurdu.

Şirket, dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’i biriktirme stratejisini sürdürmeye devam ediyor.

Tokyo Borsası’nda işlem gören firma, bu alım işleminin 8 Ağustos’ta duyurduğu plan doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Firma, daha fazla Bitcoin satın almak için 1 milyar yen (6,8 milyon dolar) değerinde bir kredi sağladığını açıklamıştı.

“Bu alımla birlikte, 1 milyar yen değerinde Bitcoin satın alma planımızı tamamladık” ifadelerini kullanan Metaplanet, toplamda 360,368 bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı.

Rezerv varlık olarak görülüyor

Metaplanet, Mayıs ayında Bitcoin’i stratejik hazine rezerv varlığı olarak benimsemeye başladığını duyurmuştu.

Şirket, bu hamlenin Japonya’da sürekli devam eden ekonomik baskılara, özellikle devletin büyük borç seviyelerine, uzun süren negatif reel faiz oranlarına ve yen’in güç kaybetmesine doğrudan bir yanıt olduğunu belirtti.

Metaplanet’in hisseleri, Salı sabahı yüzde 10,7 artışla 1.192 yen seviyesinden işlem gördü ve sabah seansı boyunca 1.293 yen seviyelerine kadar yükseldi. Nikkei 225 endeksi ise sabah saatlerinde yüzde 1,7 yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!