Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Şirketleri Solana İçin Sıraya Giriyor: Bir Başvuru Daha Geldi

Kripto para yatırım şirketi 21Shares, VanEck’in izinden giderek Solana (SOL) için ETF başvurusu yaptı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun süren bir mücadelenin ardından Ocak ayında her iki firma tarafından sunulan spot bitcoin ETF’lerini onayladı. Hem VanEck hem de 21Shares, Ethereum’un fiyatına bağlı spot ETF’ler kurmak için SEC onayını bekleyen varlık yöneticileri arasında yer alıyor.

Solana için sıraya girdiler

Her iki varlık yöneticisi de Solana ETF’sini CBOE borsasında listelemek istiyor. CBOE’nin ise bunun için bir izin talep etmesi gerekiyor.

Solana görüşmelerine katılan ve sürecin gizliliği nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen kişiler, bu başvurunun birkaç gün veya hafta içinde gelebileceğini söyledi.

Bir diğer varlık yöneticisi olan Kanada merkezli 3iQ, Haziran’ın başlarında Ontario düzenleyicilerinden Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda benzer bir Solana tabanlı ürün listelemek için izin başvurusunda bulundu.

Bitcoin ve Ethereum için spot ETF’ler onaylanmadan önce CME borsasında zaten BTC ve ETH vadeli işlem sözleşmeleri bulunuyordu. Ancak bu ikiliden farklı olarak Solana’nın böyle bir yatırım aracı bulunmuyor.

21Shares yöneticilerinden Andrew Jacobson ise bunun “tek kriter” olmaması gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!