Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Uzmanı Bitcoin’in Nasıl 250 Bin Dolara Çıkacağını Açıkladı

Yatırım şirketi Bitwise’ın CIO’su Matt Hougan, Bitcoin fiyatının ilerleyen senelerde altı haneli sayılara çıkacağını düşünüyor.

Matt Hougan, Bitcoin’deki dördüncü halving tamamlandıktan sonra 2028’deki beşinci halving öncesinde bazı tahminlerde bulundu.

Bitwise CIO’su, ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinin finans danışmanı, kurumu gibi çeşitli kitlelere hitap ettiğini ve bu sayede Bitcoin’in volatilitesinin yıllar içerisinde hızla azalmaya başlayacağını yazdı.

Hougan, henüz Bitcoin’e fazla ağırlık vermeyen bu yatırımcı gruplarının ilerleyen yıllarda portföylerinin %5’ini ve hatta daha fazlasını Bitcoin’e ayırabileceğini düşünüyor. Bu, Morgan Stanley ve Merrill Lynch gibi kuruluşların bu alana dahil olması ve şirketlerin durum tespit çalışmalarını tamamlamaları ile mümkün olacak.

ABD’deki Bitcoin ETF’lerine 11 Ocak’tan beri toplamda yaklaşık 12,5 milyar dolar para girdi. Hougan ise bunun “daha yeni başladığını” söyledi.

Hougan, bunların yanında merkez bankalarının da Bitcoin alacağını düşünüyor. Hougan, finansal araçların ABD gibi ülkeler tarafından dış politikada koz olarak kullanıldığını vurgulayarak kripto paraların devletlerin işine yarayabileceğini söyledi:

“Burada bir parça oyun teorisi de var. Büyük bir merkez bankasının Bitcoin’i rezerv varlık olarak tanıması, Bitcoin için çığır açıcı olur ve bence fiyatta ciddi bir artışın yaşanmasını sağlar. Bir merkez bankası, diğerlerinin önüne geçmeye çalışacak mı?”

Hougan, “ETF’lerin kurulması, Wall Street firmalarının Bitcoin için sıraya girmesiyle birlikte bence bu varlık, ana akımın parçası olmaya devam edecek. Fiyatın 250 bin dolar olması, Bitcoin’i 5 trilyon dolarlık bir varlık yapar. Bundan daha yukarı çıkabilir mi? Elbette. Ama 250 bin dolar, iki halving arasında kayda değer bir ilerleme kaydedilmiş demektir ve bence en azından bunu göreceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!