Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcı Trace Mayer Bitcoin Fiyatının 27.395 Dolara Yükseleceğini Öngörüyor

Trace Mayer, Bitcoin fiyatının şu anki haliyle değerinin altında olduğuna inandığını belirten bir tweet attı. Sadece dört ay sonra yani şubat ayında Bitcoin başına düşen fiyatın 27.395 $ olmasını beklediğini yazdı. Bu tahminin dayanağı olarak Bitcoin’in 200 gün içindeki düzenli artış tablosunu gösterdi. Mayer, bu tabloya göre Bitcoin’in şubat ayına kadar 5.767 dolara ulaşacağını varsayıyor. Ancak bu varsayımı şubatı beklemeden gerçekleşti. Durum böyleyken, hareketli ortalamanın 4.75 katı ele alınırsa 27.395 doların Bitcoin için oldukça “adil” bir  fiyat değeri olduğunu savunuyor.

Trace Mayer Kimdir?

İnternet sitesine bakılırsa Trace Mayer Blockchain teknolojisini öneren ilk popüler bloggerlardan biridir. Mayer zamanında Bitcoin fiyatı sadece 0.25 $ iken takipçilerine Bitcoin satın almalarını önermiştir.

Bitcoin’i erken benimseyen çoğu yatırımcı gibi Mayer da oldukça zengindir. Yakın bir zamanda Twitter üzerinden Roger Ver ile 25.000 BTC için bahse girmişlerdir. Dünya üzerinde 121 milyon doları riske atarak bahse girebilecek insan sayısı oldukça azdır. Bitcoin’i erkenden benimsemesi ve tavsiye etmesinin yanı sıra Mayer aynı zamanda Kraken, BitPay ve Armory‘e başlangıç için para desteğinde bulunmuştur.

Mayer internet sitesinde kendini şu şekilde anlatıyor:

“Girişimçi, yatırımcı, gazeteci, finansal bilim insanı ve konuşma özgürlüğünün ateşli savunucusudur. Trace Mayer’ın muhasebe ve hukuk alanında diploması vardır. Murriy Rothard ve Ludwig von Mises üzerine yoğunlaşarak Avusturya ekonomisi hakkında çalışmalar yapmıştır.”

Mayer çok uzun zamandır gizlilik ve düzenlemeler ile ilgilenmektedir. Milli Gelirler İdaresi’nin(IRS) atacağı adımlarla, kara para aklamanın önlenmesi (AML) ile ilgili yasaların ekonomik büyümeyi engelleyebileceğinden endişe duymaktadır.

Hareketli Ortalama

Teknik analiz, bir para biriminin geçmişine bakılarak geleceği hakkında tahminler yürütmeye dayanır. Bunun sahte bir bilim olduğunu öne sürenler olsa da teknik analizin insan psikolojisinde yeri olduğuna inananlar da vardır. Analistler çalışmalarının ihtimaller üzerine kurulu olduğunu belirtmektedir. Bu yüzden fiyatların artacağını veya azalacağını söylemek mümkündür ama piyasanın öngörülemezliği bu söylenenleri kesin yapmaz.

Investopedia’ya göre hareketli ortalamayı tanımlarken:

“Sürekli güncellenen bir ortalama fiyat oluşturarak verileri düzleştiren basit bir teknik analiz aracıdır… Hareketli ortalama fiyat tablosundaki “gürültüleri” azaltarak destek ya da direnç yönünde hareket etmeye yardımcı olabilir.”

Mayer’in alıntıladığı 200 günlük hareketli ortalama basit bir şekile Bitcoin fiyatının 200 günlük hareketini içermektedir. Her gün, en eski veri silinerek en yakındaki fiyat eklenir ve metrik tekrardan hesaplanır. 200 günlük hareketli ortalama eski veriler içerdiğinden fiyatların yükseldiği piyasadan önemli bir ölçüde geri kalmaktadır. Ölçümün genel amacı fiyat aralığındaki trendleri göstermeye yöneliktir.

Bitcoin’in durumunu ele aldığımızda, 200 günlük hareketli ortalama hala artış göstermektedir. Hareketli ortalamanın bocalaması ise iyiye işaret değildir. Fiyat aralığı beklenen şekilde değişmelidir. Eğer fiyat bir anda beklenenin çok üstüne çıkarsa bunun kazançları da sürdürülemez olacaktır.

Mayer bu hareketli ortalamanın yükselemeye devam edeceğini tahmin ediyor. Mayer’ın doğru olup olmadığını sadece zaman gösterecek. Ama tabii ki geçmiş onun lehine görünüyor. Her şeyden öte biz, Bitcoin’in büyümesinden 120 milyon dolar elde etmiş birinin karşısında bahse girmek istemeyiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment