Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar Bitcoin’in Geleceğinden Umutlular

P2P (eşten-eşe) kripto para şirketlerinden Paxful, ABD’li kripto para yatırımcılarının katıldığı yeni bir anket düzenledi.

Paxful’un kripto paralarla ilgili düzenlediği yeni ankete 18-55 yaş aralığından toplamda 500 kişi katıldı. Bu kişilerin hepsi kripto paralar hakkında bilgi sahibi olan insanlardı.

Paxful bu insanlara Bitcoin’in geleceğiyle, BTC’nin ne amaçlarla kullanılabileceğiyle ilgili bazı sorular sordu. Görünüşe göre birçok yatırımcı Bitcoin’in ana akımın bir parçası olacağına inanıyor.

Bitcoin’in Geleceği

Anket katılımcılarının %69.20’si Bitcoin’in ilerleyen yıllarda ana akımın bir parçası olacağını ve günlük yaşamda kullanılabileceğini düşünüyor. %50.40’lık bir kesim ise Bitcoin’in enflasyonla mücadele etmek için kullanılacağını söylüyor.

Bitcoin’in enflasyon oranı halving ile birlikte %1.8’e düşmüş olacak ki bu birçok merkez bankasının hedefi olan %2 seviyesinden daha düşük. Bu Bitcoin’in enflasyon oranının diğer birçok itibari paradan daha düşük olacağı anlamına geliyor. Ayrıca özellikle Koronavirüs yüzünden atılan bazı adımları düşünecek olursak birçok ülkedeki enflasyon oranlarının artması mümkün görünüyor. Dolayısıyla insanlar Bitcoin’i bu süreç içerisinde gerçekten sermayelerini korumak için kullanabilirler.

Katılımcıların %64’üne göre insanlar ‘günümüzdeki havale işlemlerinin karmaşıklığı yüzünden’ Bitcoin’e yönelecekler. %49.20’lik kısmı da insanların ‘geleneksel bankacılık sisteminde yaşanacak bir olay’ yüzünden Bitcoin’e geçiş yapacaklarını düşünüyor.

Özetle; ABD’deki kripto para yatırımcıları Bitcoin’in kitle kabulü göreceğine ve bunun büyük ölçüde geleneksel finans sisteminin yetersizliklerinden, eksikliklerinden kaynaklanacağını düşünüyorlar.

Engeller Neler?

Günümüzde Bitcoin’in ismini duymuş olan belki de yüz milyonlarca insan vardır. Fakat bunların çok küçük bir kısmı gerçekten Bitcoin kullanıyor, Bitcoin’e yatırım yapıyor.

Paxful düzenlediği ankette bu insanların kripto para piyasasına neden girmedikleriyle ilgili de bir soru sordu. Anket katılımcılarının %53.80’i, insanların kripto para piyasasından uzak durmalarının başlıca sebebinin bilgi yetersizliği olduğunu düşünüyor. Yatırımcıların %34’ü ise bunun kaynak yetersizliğinden olduğunu söylüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment