Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar “Kripto Kışını” Alım Fırsatı Bildi: Son 12 Ayda Varlıklarını Artırdılar

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase sponsorluğunda gerçekleştirilen bir anket, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasında yaşanan ayı sezonuna rağmen yatırımlarını artırdıklarını ve geleceğe pozitif baktıklarını ortaya koydu.

Coinbase önderliğinde 21 Eylül-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 22 Kasım tarihinde yayımlanan anket, kurumsal yatırımcıların kripto paralara karşı ilgisine dair güncel verileri ortaya koydu. Ankete göre kriptoya yatırım yapan kurumsal yatırımcıların %62’si son 12 ay içinde yatırımlarını artırdı. Buna karşılık, yatırımcıların yalnızca %12’si kriptoya olan ilgisini ve yatırımını azalttı.

Anketin içinde yer alan “Sizce önümüzdeki 12 ay içinde kripto para fiyatlarının izleyeceği muhtemel yol ne olacak?” sorusuna yanıt olarak kurumsalların %53’ü fiyatın yatay seyirde gitmeye devam edeceğini ve içinde bulunduğu aralığı koruyacağını belirtti.

Coinbase anketinin odağında yer alan temsili örneklem, ABD merkezli 140 kurumsal yatırımcıdan oluşuyor ve bu yatırımcıların yönetimi altında toplamda yaklaşık 2,6 trilyon dolar tutarında yönetim altında varlıkları bulunuyor.

Buna ek olarak, katılımcıların %58’i önümüzdeki üç yıl içinde portföylerinin kriptoya olan dağılımını artırmayı planladıklarını ve neredeyse yarısı da kripto değerlemelerinin uzun vadede artacağına “kesinlikle katıldığını” söyledi.

Söz konusu anket, Institutional Investor’s Custom Research Lab. tarafından gerçekleştirildi. CoinShares’e göre bu anket FTX çöküşünden önce yapıldığı için doğruluk konusunda bazı sapmalar yaşanmış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!