Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Kripto Borsalarının Regülasyonu İçin Çalışma Grubu Kuruldu

Türkiye’deki kripto para platformlarının regülasyonu için Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) nezdinde bir çalışma grubu kurulduğu aktarıldı. Grubun, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun isteği doğrultusunda kurulduğu söyleniyor.

Bloomberg HT’den Sefer Yüksel ve Gizem Uzuner’in haberine göre Türkiye’de 15 kurumdan yaklaşık 20 kişi, alım-satım platformlarına getirilecek standartlarla ilgili bir çalışma grubu kurdu. Grupta hukukçuların yanı sıra ilgili kurumların CTO’larının bulunduğu belirtildi.

SPK ve TSPB harekete geçti

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenoğlu’nun ve TSPB Başkanı Tevfik Erarslan’ın, pazartesi günü bir araya gelip kripto para platformları için bir çalışma grubu kurma konusunu görüştükleri aktarıldı.

Taşkesenlioğlu’nun isteği doğrultusunda TSPB bünyesinde kurulan grubun başında, TSPB Meslek Komitesi Başkanı Erhan Topaç bulunuyor.

Grubun regülasyon taslağı oluşturacağı, bu süreç boyunca yerli borsalarla irtibat halinde olacakları belirtildi.

Borsalar için sermaye konusu görüşülecek

Habere göre grubun yapacağı çalışmalar, kripto para borsalarındaki işlem kurallarına, borsa sahiplerinde bulunması gereken yetkinlik ve özelliklere, borsalardaki prosedürlere ve iç kontrol mekanizmalarına yoğunlaşacak.

Bunun haricinde, kripto para borsalarının ne kadar sermayeye sahip olması gerektiği konusu görüşülecek.

Bloomberg’den Fırat Kozok ve Taylan Bilgiç’in borsa regülasyonları ile ilgili salı günkü başka bir haberinde de sermaye şartı ve yöneticilerde aranacak kriterler gibi başlıklar ön plana çıktı.

Türkiye’de şu ana dek Bitexen, BtcTurk, Paribu gibi borsalar regülasyon haberleri karşısında iş birlikçi açıklamalarda bulundu. Paribu CEO’su, sermaye şartı konusunda 100 milyon lira sayısını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!