Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Youtube ve Twitch İçerik Üreticileri Artık Ripple Ödemesi Alabilecek

İnternet üzerindeki içerik üreticileri artık direkt olarak kullanıcılarından XRP tokenleri ile yapılan ödemeleri kabul edebilecekler.

Eski Ripple Labs CTO’su Stefan Thomas‘ın son platformu Coil sayesinde, içerik üreticilerine XRP ile ödeme yapmak artık mümkün. San Francisco merkezli şirket aynı ismi taşıyan tarayıcı eklentisinin beta versiyonunu piyasaya sürdü ki bu uzantıyı kullanarak direkt olarak istediğiniz içerik üreticisine XRP öedmesi yapabileceksiniz. Konsept genel olarak şu an kullanımdan kalkmış olan Changetip isimli bitcoin ile bağış yapma uygulamasını andırsa da, Coil sağladığı reklam destekli web tecrübesi ile bir adım önde gibi durmakta.

”İnsanlar yıllardır işe yaramayan reklam destekli web yerine, içerik üreticilerini desteklemek için mikro ödemelerin potansiyelini tartıştı. Bazıları abonelik hizmetlerini kullanıma sundu. Ancak mikro ödemeler ve abonelik hizmetleri her zaman kapalı sistemler olarak işlem gördü ki bu da web üzerindeki devasa çeşitteki içeriklerin hepsini kapsama konusunda başarısız oldu.”

Beta sürümünden sonra Coil’in internet üzerindeki en büyük firmalardan olan Youtube, Twitch, Internet Archieve ve Beat gibi firmalarla ortak olacağı da biliniyor. En azından firmanın açıklaması bu yönde.

Coil bunun yanı sıra bir tür reklam engelleyici olarak da çalışmakta. Ancak Reddit kullanıcılarına göre platformun en büyük özelliği, bir yere sadece 1-2 içerik için aylık olarak üye olmak yerine, sadece belirli bir bölüme üye olma seçeneğini getirmesi. Mesela Medium kaynağı üzerinden sadece teknoloji haberlerine üye olmak gibi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment