Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yuga Labs Özür Diledi: ApeFest Katılımcıları Hastanelik!

Popüler NFT projesi Bored Ape Yatch Club’ın (BAYC) geliştiricisi Yuga Labs, ApeFest katılımcılarından özür diledi.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ApeFest isimli Web3 etkinliğinde bazı katılımcılar etkinlik sonrasında göz ve cilt rahatsızlıkları yaşadığını bildirdi. Şikayetlerin arması üzerine etkinlikte kullanılan malzemeler, ışıklar ve dekorasyon üzerine bir soruşturma başlatıldı.

Şikayetler arasında etkinlikten sonraki 30 saat boyunca göz sorunu yaşadığını belirten katılımcılar oldu. Bazıları bulanık görme problemi yaşarken bazılarının da ciltlerinde kızarıklıklar meydana geldi. Katılımcılar tıbbi yardım içi hastaneye başvurdu.

Soruşturmanın organizatör firmaya kadar genişletilmesiyle birlikte ortaya çıkan sonuç şu oldu:

ApeFest 2023’ün yapımcılığını üstlenen Jack Morton Worldwide ile iş birliği içinde yürütülen bu kapsamlı soruşturma, etkinliğin bir köşesine yerleştirilen UV yayan ışıkların, katılımcıların gözleri ve ciltleriyle ilgili bildirilen sorunlara yol açmış olabileceğini tespit etmiştir.

Soruşma sonrasında katılımcılara zarar veren şeyin ultraviyole (UV) ışıklar olduğu ve bu ışıkların Yuga Labs tarafından etkinlik alanına kurulduğu tespit edildi. Durumun ortaya çıkmasıyla birlikte harekete geçen Yuga Labs yetkilileri, etkilenen herkesten özür diledi:

Topluluk Yuga’nın kalbidir ve ApeFest’in amacı topluluğu IRL’de bir araya getirmektir. Bu olayın ApeFest katılımcılarının deneyimini olumsuz etkilemesinden dolayı üzgünüz. UV etkisinden dolayı semptom gösteren herkesi tıbbi yardım almaya ve şirketimize ulaşmaya davet ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!