Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yükselen Kripto Para Fiyatlarıyla Borsa Hacimleri Arttı: Binance Liderliğini Koruyor!

Kripto para piyasasındaki yükselişler yatırımcıların ilgisini çekerek ciddi hacim artışlarını beraberinde getirdi.

Çinli kripto muhabiri Colin Wu tarafından aktarılan güncel veriler kripto para piyasasına yönelik artan ilgiyi gözler önüne serdi.

Eylül ve ekim ayları arasında bir kıyaslamayı kapsayan verilerde borsaların hem işlem hacimlerinin hem de web sitesi trafiklerinin ciddi oranda yükseldiği görüldü. Ayrıca Binance’in liderliği elinde tutmaya devam ettiği gözlemlendi.

Kripto para borsalarının spot işlem hacmi ekim ayında eylül ayına kıyasla %57,5 artış gösterdi. Yükseliş yüzdesiyle öne çıkan ilk 3 borsa sırasıyla %201 ile Crypto.com, %75 ile Upbit ve %73 ile Bybit oldu. Yaşanan artışla birlikte merkezi borsalardaki spot işlem hacmi geçtiğimiz nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Bununla birlikte kripto para borsalarındaki vadeli işlem hacmi ekim ayında eylül ayına kıyasla %44,5 arttı. Yükseliş yüzdesiyle öne çıkan ilk 3 borsa %260 ile Deribit, %199 ile Crypto.com ve %171 ile Bitmex olarak kayıtlara geçti. Bu veriler tüm kripto para borsalarından alınan ortalama verileri temsil etmektedir.

Ekim ayında tüm kripto para borsalarının ortalama web sitesi trafikleri %15,6 oranında yükseliş gösterdi. En çok talep gören kripto para borsası web siteleri sırasıyla %47 ile Kucoin, %36 ile Huobi ve %35 ile Bitget oldu.

Öte yandan Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in spot işlem hacmi 1 ayık süre zarfında %51,1 artış sergiledi. Binance’in vadeli işlemler hacmi ise aynı dönemde %61,8 artarak dikkat çekti.

Wu’nun Similarweb verilerine dayandırdığı bilgilere göre Binance’in web sitesi trafikleri de bir önceki aya kıyasla %14,4 yükseldi. Coğrafi olarak Binance’i en çok ziyaret eden ilk 3 ülke sırasıyla %7 Arjantin, %5 Türkiye ve %5 Rusya oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!