Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ziraat Portföy Metaverse ve Yeni Teknolojiler Fonu Kuruyor

Ziraat Portföy, müşterilere metaverse ve yeni teknolojiler alanına giriş yapma fırsatı sunan yeni bir fon oluşturuyor.

Ziraat Portföy Metaverse ve Yeni Teknolojiler Değişken Fon’un hedefi, bu alanlara yatırım yapmayı sağlayan araçlar üstünden kendi müşterilerine getiri sağlamak olacak.

Yönetimini Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş.’nin, saklayıcılığını ise Ziraat Bankası’nın üstleneceği fonun 9 Mayıs’ta ihraç edilmesi bekleniyor.

Fonun toplam değerinin en az yüzde 80’lik kısmı; metaverse ve yeni teknolojiler alanında faaliyet gösteren şirketlerin paylarına, kira sertifikalarına, borçlanma araçlarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına ayrılacak.

Bunlara, söz konusu alanlara yatırım yapmayı sağlayan yerli yatırım fonları ile yerli ve yabancı borsa yatırım fonu katılma payları da dahil olacak.

Ziraat Portföy’ün kuracağı fon, yukarıya çıkıldıkça riskin ve potansiyel getiri düzeyinin de arttığı 7 derecelik skalada, 6 derecelik bir risk ve getiri profiline sahip olacak.

Fon, beklenen getiriyi artırmak, risklerden korunmak veya daha farklı bir yatırım amacıyla vadeli işlem sözleşmelerine, opsiyonlara, altın işlemlerine ve daha farklı enstrümanlara yatırım yapabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!