Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zor Günler Geçiren Bitcoin (BTC) Madencisi Core Scientific’in Hissedarları Olası Bir İflası Araştırıyor

Öncü Bitcoin (BTC) madencisi Core Scientific, iflasın eşiğindeyken şirketin pay sahipleri varlıklarının hiç olmaması için yasal koruma arayışına girdi.

Bloomberg Law tarafından yapılan bir haberde, Core Scientific madencilik firmasının pay sahiplerinin olası bir iflastan korunmak için yasal arayışa girdikleri belirtildi. Austin merkezli firma, Bitcoin’in küresel hash oranının yaklaşık %10’undan sorumluydu fakat yaklaşık bir senedir düşüş trendinde olan piyasa koşulları ve artan elektrik masrafları sebebiyle iflasın eşiğine sürüklendi.

Geçtiğimiz günlerde şirket mali raporlarını kamuoyu ile paylaşan Core Scientific’in iflasın eşiğinde olduğu anlaşıldı. 26 Ekim itibariyle 24 Bitcoin ve yaklaşık 26,6 milyon dolar nakit bulundurduğunu açıklayan şirketin son dönemde finansal krizin üstesinden gelmek için ciddi miktarda kripto para sattığı fark edildi. Bu sayılar, 30 Eylül itibariyle 1.051 Bitcoin ve yaklaşık 29,5 milyon dolar değerindeydi. Bu yüklü Bitcoin satış işleminin ardından şirketin hisselerinde %70’i aşan bir düşüş kaydedildi.

Şirket her ne kadar para toplamak ve finansal durumunu kurtarmak için geniş çaplı arayışlarını başlatmış olsa da yatırımcıları ve pay sahipleri duruma karşı o kadar pozitif yaklaşmıyor. Tahvil sahibi yatırımcıların yaklaşan iflas durumuna karşı varlıklarının tasfiye olmaması adına önlem amaçlı hukuki süreç başlattıkları ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!