Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zuckerberg: Libra ABD’yi Yeniden Finansal Lider Yapabilir!

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz Çarşamba günü ABD’li yetkililere karşı duruşmaya çıktı ve hem Libra hem de diğer konularda sorulan soruları yanıtladı. CEO ilk olarak kripto para birimleri hakkında konuştu ve bunların geleceğin teknolojisi olduğunu itiraf etti. ABD’nin kesinlikle kendi kripto para birimini piyasaya sürmesi gerektiğin iima eden Facebook kurucusu, aksi taktirde diğer ülkelerden geri kalınabileceğinin de altını çizdi.

Kongre’nin birçok üyesi ise kripto para birimlerine onay verecek kadar bu sektöre güvenmiyor ve aslında ABD içerisindeki temel sorun da bu olarak görülmekte. Zuckerberg konuşması esnasında Çin’İn şu an için kendi kripto para birimini geliştirmeye başladığını ifade ederek, Amerika’nın da bu gelişime katılması gerektiğini ve geri kalmasının yanlış olacağını vurguladı. ABD’li regülatörlerin Libra’nın önüne geçmesi durumunda bunun başarılamayacağını itiraf eden CEO, dünyanın onları beklemeyeceğini de kongre üyelerine anlattı.

”Libra çoğunlukla dolar tarafından desteklenecek ve ben bunun Amerika’nın finansal liderliğini arttıracağına, demokratik değerlerimizi geliştireceğine inanıyorum. Eğer Amerika yenilik yapmazsa ve geride kalırsa finansal liderliğimizin garantisi olmayacak.”

Libra 2020 yılında piyasaya çıkmayı planlasa da regülatörler henüz bu konuda yanıt vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment