Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Regülatör, Huobi Japan ve Fisco Borsalarına İnceleme Başlattı

Henüz resmi olmayan bilgilere göre, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) Huobi Japan ve Fisco kripto para borsaları hakkında inceleme başlattı. Bu incelemenin borsaların müşteri koruma ve legal uyum süreçlerini değerlendirmek için yapıldığı ifade edildi.

Fisco ve Huobi Japan’ın şu anda üst yönetim bazında değişikliklere gittiği ifade edilirken, FSA’nın da bu durum karşısında tedbir alarak bir soruşturma yapmak istediği açıklandı. Yerel kripto para borsasının belirli kurallar bütünü çerçevesinde hareket etmesini isteyen kurum, bu alanda borsaların uyum süreçlerini de çok katı bir şekilde gözetiyor.

Çıkan haberlere göre, FSA yetkilileri aynı zamanda bu iki borsanın kara para aklanma önleme sistemlerini de incelemeye aldı ve kurum; bu alanda hiçbir sıkıntı yaşanmasını istemiyor.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde yer alan bir kaynak ise, şunları söyledi:

”FSA, bu iki borsanın son dönemde yaşadığı üst düzey yönetimsel değişikliklerin ardından, bu borsaların legal ve güvenlik anlamındaki uyum süreçlerini yeniden gözden geçirmek istiyor. Bu iki şirketin müşteri koruma noktasında ne durumda olduğunun bilinmesi, FSA açısından çok büyük bir önem taşıyor.”

Yaşanan hack saldırılarından sonra harekete geçen ve borsaların güvenlik sistemlerini belirli başlıklar altında sınıflayan FSA, işi sıkı tutarak benzer olayların önüne geçme amacını taşıyor. Bu arada Huobi Japan ve Fisco borsalarından konuyla ilgili olarak şu an itibariyle bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment