Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Ülke ve IMF, Kripto Paralar İçin Bir Araya Geldi!

Yirmi dört ülke, on bir uluslararası kurum ve bunlara ek olarak Uluslararası Para Fonu ile Dünya Bankası geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerine küresel bir standart ve regülasyon getirebilmek için New York içerisinde bir araya geldi.

Toplantıda söz alan Güney Kore’nin finansal regülatörünün başkanı, uluslararası standart getirmenin ve bunları devamlı olarak uygulamanın oldukça önemli bir durum olduğunu vurguladı. Finansal İstikrar Kurulu öncülüğünde yapılan toplantıda, kripto para varlıklarının ve bunların piyasasının devamlı olarak izlenmesi gerektiğine dikkat çekti. FSB yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada merkeziyetsiz finansal teknolojilerin ortaya çıkartabileceği etkilerin de incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu ayın başlarında IMF Başkanı Christine Lagarde konu hakkında CNBC’de yaptığı bir konuşmasında kripto para birimlerinin açıkça sistemi sarstığını ve bunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etmişti. Güney Kore’nin finansal regülatörü olan FSC’nin başkanı Choi Jong-ku, yerel medyaya verdiği demeçte kripto paralar için uluslararası regülasyonlarda ilerleme kaydedilebileceğini ve bunun zamanla yapılacağını vurguladı.

Kripto para birimleri için henüz küresel bir regülasyon mevcut olmasa da, ABD veya Japonya gibi birçok ülke ufak çaplı adımlar atmaya çoktan başladı. Bilindiği üzere New York ve Japonya içerisinde bir kripto para hizmeti vermek isteyen firmaların, ilgili finansal regülatörlerden kripto para lisansı alması şart ve bu furya yavaş yavaş başka ülkelere de sıçramaya başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Finlandiya’nın finansal regülatörü de benzer bir uygulamaya onay verdi ve 1 Mayıs itibariyle yeni yasa uygulanmaya başlanacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment