Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: HTC 2019 Yılında İkinci Jenerasyon Blockchain Telefonunu Piyasaya Sürebilir!

29 Nisan tarihinde Asya tabanlı yerel bir haber kaynağı olan Digitimes’in aktardığı bilgilere göre, Tayvan merkezli tüketici elektroniği devi HTC, 2019 yılının bitiminden önce kendi blockchain tabanlı akıllı telefonunun ikinci jenerasyonunu piyasaya sürecek.

HTC’nin blockchain ve merkeziyetsizlik departmanı sorumlusu Phil Chen‘in yaptığı açıklamalara göre, yapılan bu gelişme ile akıllı telefon satışlarını arttırmak ve şirketin blockchain ekosistemini genişletmek temel hedef haline getirildi. Daha önce de gündeme geldiği üzere, HTC ilk blockchain tabanlı akıllı telefonu olan Exodus‘u 2018 yılının bahar döneminde tanıtmış ve daha sonraki aylarda bunu piyasaya sürmüştü.

Chen’in yaptığı açıklamalara göre birinci nesil blockchain tabanlı akıllı telefonunu satış rakamları şirketin beklentilerini karşıladı ve Bitcoin ile Ethereum kullanıcılarının yanı sıra başka kripto para yatırımcıları da telefona olan talebi ciddi anlamda arttırdı.

Exodus’un ikinci jenerasyon modelinde blockchain desteği uygulamaların yanı sıra, mesajlaşma ve sosyal medyaya da verilebilecek. İlk versiyonda yer alan kripto para ve işlem yönetimine, kişiselleştirilmiş e-cüzdanlar da eklenebilecek.

Chen, Airbnb veya Uber gibi merkezi uygulamaların başarısını örnek aldıklarını ve blockchain tabanlı uygulamalarda da benzer seviyelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Daha önce belirtildiği üzere Chen 50 milyon dolarlık yeni bir blockchain odaklı risk sermayesi fonu kurmuş ve HTC ile ortaklık imzalamıştı.

HTC’nin yanı sıra başka bir blockchain tabanlı telefon üreticisi olan Sirin Labs için işler pek iyi gitmiyor ve firma geçtiğimiz tarihlerde %25 civarında bir işçi çıkartma haberi ile gündemegeldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment