Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’i 273 Milyon Dolar Zarar Etti!

The Block kaynağının aktardığı bilgilere göre, ünlü Bitcoin boğası Mike Novogratz‘ın kurduğu ticari kripto para bankası Galaxy Digital 2018 yılında tamı tamına 273 milyon dolarlık zarar etti.

Galaxy Digital geçtiğimiz 12 aydır tezgah üstü kripto para alım satım platformu olmanın yanı sıra, bir yatırım ve risk sermayesi kolu olarak da kullanıcılara kapılarını açtı.Firmanın birinci çeyrekteki mali bilançosunda alım satım işlemlerinden 13 milyon dolarlık zarar, kripto paralarla ilgili diğer işlemlerden ise 88.5 milyon dolarlık zarar ettiği görülmüştü. 2018 yılında yaşanan ayı piyasası kripto para borsalarının yanı sıra Galaxy Digital gibi birçok kripto para platformunu da derinden sarstı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz bugün hissedarlarla yaptığı bir konferans aramasında konu hakkında şunları ifade etti:

”Kripto para piyasasında dördüncü dönem birazcık geçtiğimiz gece Game Of Thrones izliyormuş gibi hissettirdi. Şirketin yıllık sonuçları hiçbir anlamda iyi değildi. Ancak bu biraz kandırmaya yönelik çünkü benim için önemli olan faaliyet zararının ve bizim cari hesap defterimizin ne olduğudur…”

Novogratz geçtiğimiz Ocak ayı itibariyle yaptığı yeni hisse alımları ile, şirketin %80 oranında hissedarı ve tabir-i caizse sahibi olmuştu. Novogratz’ın ifadesine göre yatırım portföyü %36 civarında küçüldü ancak yine de birçok diğer platformdan daha iyi bir durumda olmayı sürdürüyorlar.

Mike Novogratz şaşalı bir Goldman Sachs kariyerini bıraktıktan sonra kripto para sektörüne geçiş yaptı ve o tarihten bu yana sıkı bir Bitcoin fanatiği olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment