Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kripto Para Borsasına Kara Para Aklama İddiası!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, Nisan ayının ortalarında oldukça ani bir hamle yaparak Bitcoin SV‘yi platformdan çıkartmıştı. Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun attığı bu adım sonra ShapeShift ve Kraken gibi kripto para borsaları da Bitcoin SV’yi delist etti ve BSV ciddi bir düşüş yaşadı.

Tabii ki bu olaylar Craig Wright ve Calvin Ayre’nin, Binance CEO’su Changpeng Zhao ile platformuna cephe almasına yol açtı. BSV’nin önde gelen isimlerinden olan ve aynı zamanda Ayre’nin kurucusu konumundaki Calvin Ayre, kendi Twitter hesabından bugün yaptığı bir paylaşımda, Binance borsasını terörist gruplar için para aklamak ve piyasa manipülasyonu yapmakla suçladı.


BellingCat tarafından yayınlanan ve temel olarak kripto para birimleri ile yapılan yasa dışı fonlamaları takip etmenin nasıl yapılacağını gösteren bir yazıya değinen Ayre, İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından başlatılan Bitcoin bağış kampanyasına gönderilen fonların Binance aracılığıyla iletildiğini vurguladı.

Hamas Örgütünün silahlı kolu olan El-Kassam Tugayları, birkaç ay önce kripto para birimleri ile fon toplamaya başladığını duyurmuştu. Binance tarafından ise konu hakkında herhangi bir yanıt gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment