Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Küresel Milyonerlerin Yüzde 68’i Kripto Paralara Çoktan Yatırım Yaptı!

Dubai merkezli finansal danışmanlık firması deVere Group‘un 3 Mayıs tarihinde yayınladığı bir anket sonucuna göre, küresel çapta yüksek net değerli bireylerin yüzde 68’i ya kripto para  birimlerine çoktan yatırım yaptı ya da 2022 yılına kadar sahip oldukları fonların bir kısmı ile yatırım yapmayı planlamakta.

DeVere Group’un danışmanlık yaptığı varlık sahiplerinin toplam değeri 10 milyar doların üzerinde ve 100’den fazla ülkeden 80.000’den fazla müşteriye sahipler. Bu sebeple söz konusu anketin doğruluğu ve değeri oldukça artmakta.

Varlıklarının değeri 1 milyon Pound veya bunun üzerinde olan küresel çaptaki kişilerin 3’te 2’si, Bitcoin, Ethereum ve XRP tabanlı yatırım yaptığını veya yapacağını ifade etmekte. Raporda ankete katılan kişi sayısının 700’den fazla olduğu ve kişilerin yaşadıkları yerlerin ABD, İngiltere, Japonya, Avustralya, Katar, İsviçre, Meksika, Hong Kong, İspanya, Fransa, Almanya, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi birbirinden farklı ve çeşitli olduğu vurgulanmakta.

DeVere kurucusu ve CEO’su Nigel Green konu hakkında yaptığı açıklamada bu tip bireylerin kripto paralara ilgi uymasının en büyük sebebinin FOMO veya FUD olmadığını, bunun yerine kripto para birimlerinin herhangi bir sınıra tabi olmamasının ve dondurulamamasının en büyük etken olduğunu dile getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri geçtiğimiz tarihlerde milyarder birkaç kişinin bütün varlıklarının dondurulması ile gündeme gelmişti ve görünüşe göre kripto paralar bunun için çare olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment