Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1.7 Milyar Dolarlık Bitcoin Dolandırıcılığında Fail Bulundu

ABD’de emtia piyasasını denetleyen CFTC, 1.7 milyar dolarlık bitcoin dolandırıcılığında failin Mirror Trading International olduğunu açıkladı.

Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Güney Afrika merkezli Mirror Trading International, yatırımcılardan topladığı bitcoinleri “kötü amaçlı” şekilde kullandı.

Yapılan açıklamaya göre Mirror Trading International’ın kilit ismi olan Cornelius Johannes Steynberg, yaklaşık 23 bin Amerikan vatandaşından 29 bin 421 tane bitcoin aldı. Steynberg’ün, farklı ülkelerdeki insanlardan da bitcoin aldığı söyleniyor.

CFTC, yaşanan bu olayı, “bitcoin ile yapılmış en büyük dolandırıcılık vurgunu” olarak betimliyor.

İnsanlar, bu sisteme bitcoin yatırırken ileri düzey teknolojilerin kullanıldığı bir yatırım modeline para gönderdiklerini zannediyordu. Mirror Trading International, yatırımcılarda ayda %10’a varan oranlarda “pasif gelir” vadediyordu.

CFTC’nin iddialarına göre Steynberg, bu yatırım modelinde kullandıkları teknolojiyle ilgili yalan beyanlarda bulunuyordu.

Steynberg’ün kurduğu bu sistem, Mayıs 2018’den 2021’in başına kadar aktif olarak çalıştı. Mirror Trading International daha sonra iflas sürecine girdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!