Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO ve Kripto Milyoneri Fred Thiel: New York’un Madencilik Yasası Politiktir

New York eyaleti geçtiğimiz günlerde kripto madenciliği, eyalet çapında 2 yıllığına yasaklayan bir yasa tasarısı çıkardı. New Yorklu kripto madencilik şirketi Marathon Digital Holdings Inc.’nin CEO’su Fred Thiel yasa tasarısının politik olduğunu düşünüyor.

Thiel, verdiği bir röportajda:

New Yorklular madenciliğin tükettiği enerji miktarında ve karbon salınımından endişeleniyorlarsa neden petrol endüstrisinin peşinden gitmiyorlar? Petrol endüstrisi kadar büyük ve güçlü olmayan bu sektörün üzerine gidilmesi samimiyet konusunda şüphelere mahal veriyor.

Dedi.

Yasa tasarısı temelinde, fosil yakıt tüketerek enerji üreten kaynakların sınırlandırılmasını hedef alıyordu ancak madenciliğin yasaklanması dışında henüz somut bir adım atılmadı.

Thiel, kripto madenciliği konusunda bir kafa karışıklığı olduğuna inandığını, madencilerin enerji üretmediğini, temelde enerji şirketlerinin sıradan birer müşterisi olduğunu belirtti.

Bu kararın yürürlüğe girmesi halinde enerji şirketlerinin karlılığının düşeceğini ve işsizliğin artacağını düşünen CEO, Yasa onaylanması durumunda New York’taki işletmelerin Texas tarafından davet edildiğini söyledi.

Fred Thiel, kararın politik olduğunu bunun kripto karşıtı bir New York‘a gidişin ilk adımı olduğuna inandığını belirtti. Bu gidişatın öncelikle madencilik faaliyetlerini belirli eyaletlerle sınırlandıracağını ifade etti.

Thiel, son olarak gelecekte daha liberal devletlerin de kripto karşıtı pozisyon alabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!