Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Kullanıcı Bilgilerini ABD’ye Satıyor – İddia

Sızan bilgilere göre kripto para borsası Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza dairesine (ICE) kripto para kullanıcıları hakkında veri sağlayacak.

Tech Inquiry faaliyet izleme grubunun direktörü Jack Poulson tarafından elde edilen bir sözleşme belgesine göre, Coinbase tarafından satılacak veriler kullanıcıların geçmiş coğrafi izleme verilerini ve işlem geçmişlerini içerecektir.

Ayrıca, söz konusu sözleşmedeki yeni materyaller sayesinde Coinbase ile Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı’nın kolluk kuvveti olan ICE arasındaki üç yıllık anlaşma hakkında daha önce bilinen konuların da pekiştirildiği söyleniyor.

Bahsedilen belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte, Coinbase’den bir sözcü, analitik programı tarafından verilen bilgilerin borsaya ait müşteri verileri olduğu iddiasını reddetti.

Tüm Coinbase Tracer özellikleri, tamamen çevrimiçi, halka açık verilerden elde edilen verileri kullanır ve hiç kimse için kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgi veya herhangi bir tescilli Coinbase kullanıcı verisi içermez.

Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi, Coinbase’den Nisan 2021 ve Mayıs 2020’de Coinbase Tracer‘ı kullanmak için lisans satın aldı.

Her lisansın maliyeti başlangıçta 50.000 dolardan az seviyede bulunuyordu. Bir zamanlar Coinbase Analytics olarak bilinen Coinbase Tracer, geçmişte de eleştirilerin hedefi olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!