Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Gecede 1 Milyar Dolar Üzerinde Hareketlilik – Kurumsal Firmalar XRP Almaya Mı Başladı?

Yaklaşık bir gün önce piyasa hacmine göre en büyük ikinci kripto para birimi konumundaki XRP, bugün Ethereum‘un elde ettiği ralli karşısında sönük kaldı ve uzun bir süreden sonra ilk defa ikinciliği tekrardan Ethereum’a verdi.

Bu olaydan bir gün önce Ripple hesaplarında ciddi işlemlerin yapılması ve aynı gecede üst üste 9 yüklü XRP işleminin yapılması, bir çok kullanıcının kafasında soru işareti oluşturdu. 9 işlemin yapıldığı anlık birim fiyata göre, bir gecede hatta yaklaşık 1 saat içerisinde 1 milyar dolardan daha fazla değere sahip XRP transferi gerçekleştirildi ki basın saatine göre 14 milyar dolar piyasa hacmine sahip XRP için bu oldukça büyük bir oran.

Whale Alert Twitter hesabı tarafından duyurulan işlemler ilk olarak aşağıdaki 10.000.000 XRP’lik aktarım ile gerçekleşti ve kesinlikle gecenin en büyük işlemi bu değildi.

Genellikle Ripple’ın tezgah üstü dağıtım cüzdanında yaptığı bu tip işlemlere alışmış olsak da, bilinmeyen bir cüzdandan Ripple OTC cüzdanına tamı tamına 1,108,302,304 adet XRP gönderilmesi, 392 milyon dolarlık değeri ile dudak uçuklatacak cinsten bir işlemdi. Ripple firmasından konu hakkında herhangi bir açıklama gelmese de, kripto para topluluğunda gezinen spekülasyonlar Ripple’ın yaşanan kriz sonrası likiditeye ihtiyaç duyduğunu ele almakta.

Yine de söz konusu işlemlerin likidite ihtiyacından mı, kurumsal yatırımcıların yüklü miktarda XRP almasından yoksa Ripple tarafından yapılan düzenli satışlardan mı olduğunu bilmek şu an için imkansız.

Basın saatine göre XRP’nin birim fiyatı ise 0.36 dolarda sabitlenmiş vaziyette.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment