Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika Hükümeti, Kripto Para Regülasyonları İçin Özel Ekip Oluşturdu

2 Ocak 2019 tarihinde Business Live isimli yerel haber kaynağının aktardığı bilgilere göre, Güney Afrika (SA) hükümeti özellikle kripto para ve blockchain odaklı bir regülasyon oluşturma ekibi kurdu.

Güney Afrika Maliye Bakanı Tito Mboweni tarafından yapılan açıklamada, konu hakkında şunlar ifade edildi:

”Büyük çaplı endüstri değerlendirmesi ve katılımından sonra, kripto varlıkları regülasyon çalışma grubunun 2019 yılı esnasında konu hakkında bir araştırma raporu yayınlamaya hazır olması bekleniyor.”

Maliye Bakanı açıklamasının devamında Güney Afrika Gelir İdaresinin de önümüzdeki yıl için kripto para birimi şeklinde vergi ödemesi almak konusunda çalışmalar yapmaya başladığını duyurdu.  Bakan bunun yanı sıra 2018 yılında vergi kanununda yapılan değişiklikler ile, kripto para birimlerinin sermaye kazanç vergisi almak amacıyla kişisel kullanım varlıkları olarak değil, bunun yerine KDV almak amacıyla finansal hizmet olarak muamele görmesi gerektiğini de vurguladı.

Güney Afrika geçtiğimiz Haziran ayında da ülkenin merkez bankası tarafından yapılan bir duyuru ile gündeme gelmişti. Merkez Bankası tokenleştirilmiş itibari para birimini kullanarak bankalar arası ödeme sisteminin ilk denemesini yapmış ve bunun başarılı geçtiğini ifade ederek ülkede kripto para birimlerinin daha fazla gelişeceğinin sinyallerini vermişti.

Bunun yanı sıra Old Mutual isimli Afrika tabanlı finansal hizmet şirketinin Temmuz ayında yaptığı bir ankette de, Güney Afrika halkının %38’i, daha önce kripto para birimlerine yatırım yapmayı dilediğini ve önümüzdeki yıllarda bu fırsatı kesinlikle kaçırmayacağını ifade ederek halkın kripto para birimlerine olan bakışını gözler önüne sermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment