Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Milyar Dolar Değerinde Bitcoin, Yakında Piyasalara Salınacak – Piyasalar Darbe Alır Mı?

2014 yılından beri sirkülasyon dışında bırakılmış bir milyar dolar değerinde Bitcoin, çok yakında piyasaya tekrar sokulacak ve bazıları bunun piyasanın çökmesine neden olacağını düşünüyor.

Mt. Gox İş Başında

Dünyanın bir zamanlar en büyük kripto para borsası konumundaki Mt. Gox, çok yüklü bir miktar olan 850.000 adet Bitcoin çaldırmıştı ki söz konusu BTC’lerin o zamaki değeri 460 milyon dolarken, mevcut değerleri 5.5 milyar doların üzerinde. Çalınan BTC’ler bugüne kadar hiç bulunamadı.

Yüklü miktarda BTC geri şirket kasasına girdi ve Nobuaki Kobayashi isimli kayyumun emri altına verildi. Kendisi şu an 1.9 milyar dolar değerinde BTC bulunduruyor ki bu bir anda piyasayı karıştıracak kadar yüklü bir miktar. Örnek vermek gerekirse, Kobayashi geçtiğimiz Şubat ayında 18.000 BTC satmış ve ciddi bir sıkıntı yaratmıştı.


Yeni gelen bir bildiriye göre, Mt. Gox 160.000 BTC’yi yani teknik olarak basın saatine göre 1.03 milyar doları, tekrardan doğal yaşam ortamına salmayı planlıyor. Eski bir Mt. Gox müşterisi olan Kim Nilsson, bu durumun ”piyasayı tamamen çökerteceğini” düşünmekte.

Geçtiğimiz yaz aylarında da kayyum tarafından ciddi bir BTC aktarımı yaşanmış ve piyasalar adeta kızıla boyanmıştı. Yeni BTC’lerin piyasaya tekrar salınması, geçenlerde başlatılan kurumsal yatırımcılara özel geri tazmin başvurularının sonuçlandırılmasından sonra yapılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment