Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

100.000 Dolarlık Stabil Kripto Para Bulunduran Adres, Kara Listeye Alındı

Yasalara uygun bir stabil kripto para üreten CENTRE şirketi, 100.000 dolarlık USDC stabil kripto parasına sahip bir cüzdanın, regülatör kurumlardan gelen şikayet sonrasında kara listeye alındığını açıkladı.

Kanun koyucu kurumlardan gelen şikayet üzerine, 100.000 dolarlık bakiyesi bulunan bir hesap ile ilgili olarak çalışmalar yapıldığı söylenirken, yasalara uyum kapsamında bu hesabın fonlarına el konulduğu açıklandı.

Hakları Var

CENTRE’den yapılan açıklamada şirketin; USDC stabil kripto parasını bulunduran cüzdanları, gerekli görüldüğü takdirde dondurma ve hesaplara el koyma yetkisine sahip olduğu söylenirken, bu hak sebebiyle, şüpheli görülen bir işlem üzerine bu aksiyonun alındığı ifade edildi.

Bazı ünlü figürler ise bu konuya tepki gösterdi. Bitcoin Standard kitabının yazarı olan Saifedean Ammous, stabil kripto paralar ile ilgili olarak böyle bir riskin olduğunu söyledi ve ekledi:

Hatırlatma: Stabil kripto para şirketleri, hesapları didik didik edebiliyor

Bitcoin ve kripto paralar, mevcut finansal sisteme bir alternatif olarak görülüyor. Bu sebepten ötürü yaşanan böyle gelişmeler, bu alternatifliğin gerçekten ne kadarlık bir kısmının başarılabileceği konusunda sorgulamalara yol açıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment