Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

100 Milyon Dolarlık Rug-Pull İhtimali Konuşuluyor: Bu Altcoin Yüzde 80’den Fazla Düşüş Yaşadı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Freeway işlemleri durdurduğunu açıkladı. Freeway’in yerel kripto parası Freeway Token (FWT) %80’in üstünde değer kaybetti. Uzmanlar dolandırıcılık ihtimali üzerinde duruyor.

Supercharger adlı bir yatırım ürünü ile yıllık %43’e varan getiriler vadeden şirket 23 Ekim itibariyle supercharger geri alımlarını durdurduğunu açıkladı. Bu kararın finansal piyasalarda yaşanan oynaklığa karşı getirilerin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına varlık tabanının yeniden çeşitlendirilebilmesi için alındığını açıklayan şirket, yatırımcılar tarafından rug-pull yapmakla itham edildi. Platformun yerel token’ı FWT saatler içerisinde %80’in üzerinde değer kaybetti.

Sosyal medyada ise şirketin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına dair iddialar dolaşmaya başladı. Özellikle FatMan lakaplı ve Terra (LUNA) çöküşünü önceden tahmin etmesiyle ünlü bir kullanıcının, açıklamalardan bir gün önce ortaya attığı iddia kullanıcıların şüphelerini pekiştirdi. FatMan, 22 Ekim tarihinde platformun bir ponzi olabileceğini ve yakın zamanda düşük miktardaki geri çekim taleplerinin onaylanırken yüksek miktardaki çekimlerin ertelenmesinin ponzinin sonuna gelindiğinin habercisi olabileceğini belirterek insanları uyardı.

Şirketin açıklamalarından birkaç saat sonra ise FatMan sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda şirketin, tüm ekip üyelerinin ismini web sitesinden kaldırdığını ve projenin ponzi olduğunun kanıtlandığını iddia etti.

Sosyal medyada birçok kullanıcı FatMan’e hak verirken bazıları bunun güvenlik amacıyla yapılmış olabileceğini öne sürdü. Uzmanlar platformda yaklaşık 100 milyon doların kilitli kaldığını tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!