Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

100’den Fazla Bitcoin Ortadan Kayboldu – Yatırımcıların Öfkesi Artıyor!

CEO’sunun hayatını kaybetmesi ile kripto para sektörüne bomba gibi düşen borsa QuadrigaCX kurbanları hala mağduriyetlerinin giderilmemesi nedeniyle adeta ateş püskürmekte.

QuadrigaCX’in müşteri fonlarını ödeyememesi nedeniyle mahkeme tarafından denetçi olarak atanan Ernst & Young (EY), mağdurların mağduriyetini daha da kötü hale getirecek bir işe imza atarak 103 Bitcoin‘i şifresi bilinmeyen bir cüzdana aktarmıştı.

Temelde yatırımcıların zararını gidermek ve ödemelerin yapılmasını sağlamak için atanan EY’nin böylesine bir hata yapması doğal olarak yatırımcıları öfkelendirdi ancak birçok kişi buna bir çözüm bulunabileceğini düşünmekteydi. Olayın üstünden aylar geçmesine rağmen o tarihlerde değeri 375.000 dolar olan ve basın saati itibariyle 1 milyon dolarlık değeri aşan kayıp BTC’ler hala cüzdandan geri alınamadı ve özel anahtar bulunana kadar da hiçbir şekilde alınamayacak.

Olayın üzerinden altı ay geçmesine rağmen EY konu hakkında yaptığı açıklamada transferin aslında ”platform ayarlama hatasından” kaynaklandığını savundu ve başka bir detay paylaşmadı. Alacaklılardan birisi konumunda olan Ali Mousavi ise bunun ”inanılmaz ve iğrenç bir ihmal olduğunu”, birçok alacaklının yaşanan son olaydan dolayı EY’yi sorumlu tutmak istediğini ifade etti.

Detayları alacaklılar ile paylaşmak yerine olayı daha da gizli bir hale getiren EY’den şikayetçi olduğunu belirten Ali Mousavi, ilerleyen tarihlerde yasal haklarını arayabileceklerini de ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment