Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küçücük Bir Hata Binlerce Dolarlık Ethereum’a Mal Oldu!

Kripto para sektörü ilk yıllarından bu yana inanılmaz bir yol ve gelişme kat etse de, hala kullanıcıların ufak hataları yüzünden binlerce dolarlık vurgunlar yapılabilmekte. Bunun en güncel örneğini ise BBC’nin teknolojiden sorumlu muhabiri ve gazetecisi Moth Munford tecrübe etti.

Munford BBC üzerinden yayınladığı ve hazin hikayesini anlattığı bir haberde, çok küçük bir hata ile bütün Ethereum zulasının patlatıldığını vurguladı. 2017 yılının ortalarında sektöre girip Ethereum aldığını belirten gazeteci, daha sonra yaşanan borsa hacklenmeleri ile bunu bir kripto para borsasında değil de direkt olarak internet üzerinden bir kripto para cüzdanına gönderme kararı aldığını açıkladı.

Özel Anahtarını Gmail’de Depoladı

Yaptığı araştırmalar sonrası MyEtherWallet’i seçen ve hem halka açık hem de özel anahtarını kayıt altına alan gazeteci, özel anahtarın gizli bir şekilde saklanması gerektiğini bilmesine rağmen ufak bir hata yaparak bunu Gmail adresinde yedekledi. ”İhtiyacım olduğunda kopyala yapıştır yapmak için” böyle bir hamle yaptığını belirten gazeteci, daha sonra cüzdanına girmek istediğinde bütün ETH’lerinin çalındığını gördü.

Konuyu araştırmaya başlayan gazeteci fonlarının Binance cüzdanlarına aktarıldığını tespit etse de, lider kripto para borsası konuya hızlı bir geri dönüş yapamayınca bütün fonlar itibari paraya dönüştürüldü ve ortadan kayboldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment