Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt Kesin Tarihi Verdi – Bitcoin Dakikalar İçerisinde 500 Dolar Arttı!

Lider kripto para birimi Bitcoin haftalarca olumlu bir grafik çizdikten sonra geçtiğimiz birkaç gün içerisinde ani ve beklenmeyen bir düşüş yaşayarak 12.000 dolar seviyelerinden 9.000 dolar bandına kadar düştü. Bu düşüş birçok kripto para yatırımcısını endişelendirse de, BTC’nin dakikalar içerisinde 500 dolar artması piyasanın aslında ne kadar değişken olduğunu kanıtladı.

Bakkt Onay Aldı!

Bütün kripto para sektörünün heyecanla beklediği Bakkt’ın geçtiğimiz yılın Aralık ayında piyasaya çıkacağı bekleniyor olsa da, yaşanan üst üste ertelemeler birçok yatırımcının hevesini kırmaya yetti. Bakkt sonunda yeni bir duyuru yayınladı ve çok beklenen fiziki teminatlı Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için onay aldığını açıkladı.

Yapılan duyuruya göre Bakkt için beklenen büyük tarih Eylül ayına alındı ve platform tam olarak 23 Eylül tarihinde sektöre resmen giriş yapmış olacak.  Bakkt bundan önce yakın bir tarihte de kullanıcı testlerine başlamıştı.

Bakkt’ın bu kadar önemli olmasının en büyük sebebi ise fiziki teminatlı Bitcoin sözleşmelerini piyasaya sunacak olması. Fiziki teminatlı Bitcoin vadelisinde bilinen normal vadelilerin aksine gerçek Bitcoin alımı ve satımı gerçekleşmekte ki bu da sektörde aktif bir kurumsal BTC sirkülasyonu oluşmasına yol açacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment