Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Bin Kişiyi İşten Çıkaran Meta, “Metaverse Vizyonunu” Koruyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 11 binden fazla kişiyi işten çıkararak toplam çalışan sayısında yaklaşık %13’lük bir kesintiye gidiyor.

Meta’nın bundan birkaç hafta önce açıklanan finansal tablosunda, şirketin metaverse departmanının yıllık dilimde 9,4 milyar dolardan fazla bütçe açığı verdiği bilgisi yer almıştı.

Meta yönetimi, şirketin giderlerini azaltabilmek için çalışan sayısında büyük bir kesintiye gidiyor. Şirket ayrıca diğer alanlardaki harcamalarından da kısmayı ve işe alımları önümüzdeki yıla kadar durdurmayı planlıyor.

Mark Zuckerberg, şirketin olumsuz performansıyla ilgili olarak makroekonomik gelişmeleri sebep gösterdi ve şirketin “gelirinin, kendi beklentisinin çok altında kaldığını” söyledi.

Meta, karşılaştığı zorlu durumla başa çıkabilmek için yapay zeka motoruna, Meta’nın reklam platformuna ve metaverse stratejisine daha çok kaynak ayırmaya başlayacak.

Meta, toplam çalışan sayısı %10’dan fazla azalsa da, “metaverse için sahip olduğu uzun vadeli vizyonu” korumaya devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!