Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 İldeki 52 Milyon TL’lik Operasyonda Kripto Para Detayı

Kocaeli merkezli 11 ilde yapılan SİBERGÖZ-34 operasyonu sonucunda gözaltına alınan 49 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ilanlar ve çağrı merkezleri üzerinden ürün satma vaadinde bulunarak ‘ürün bedeli’, ‘kargo bedeli’, ‘kapora’ veya ‘sigorta bedeli’ adı altında dolandırıcılık yapan örgüte karşı inceleme başlattı.

Takibe alınan şebekenin üç çağrı merkezi kurduğu belirlendi. Şüphelilerin depremzede ve engelliler dahil olmak üzere 37 kişiyi mağdur ettiği öğrenildi.

Örgüt, mağdurlardan alınan paraların izini kaybettirmek için kripto para platformlarını ve şebeke üyelerinin hesaplarını kullandı. Örgüt üyelerine ait hesaplarından toplamda 52 milyon 675 bin 400 TL para girişi ve çıkışı olduğu tespit edildi.

23 Nisan’da Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa’da haklarında yakalama kararı çıkarılan 56 kişi için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

51 şüpheli gözaltına alınırken 5 şüphelinin başka bir suçtan cezaevinde tutuklu olduğu anlaşıldı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Sorguların ardından 2 şüpheli, serbest bırakıldı. Aralarında şebeke lideri olduğu düşünülen Serkan K.’nin de bulunduğu 49 şüpheli, Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!