Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Temmuz Bitcoin Fiyat Analizi: Bitcoin Büyük Bir Geri Dönüş Yapabilir

Teknik grafiklerin gösterdiğine göre, Bitcoin fiyatı ciddi bir artış kazanabilir.

Basın saatine göre BTC 6421 dolardan işlem görmekte olup son 24 saatte %0.26’lık bir düşüş yaşamış.

Kısa vadeli iyimser tablo dün Bitcoin’in 10 günlük hareketli ortalamanın (MA) altında kapanış yapmasından sonra bir anda sonlanmıştı.

Dahası, Salı günü fiyatta yaşanan %5.7’lik düşüş sonrası, 6.000 dolara kadar gidebilecek bir değer kaybı çoğu kişiyi endişelendirdi. 6.000 dolar seviyesi hem Şubat ayının en düşük seviyesini, hem de psikolojik destek hattını oluşturmakta.

Yine de bu durum, BTC’nin şimdiki fiyatının 24 haziran tarihinde yaşadığı 5.755 dolarlık düşüşün çok daha üzerinde yer almasından dolayı, ayıların tekrardan kontrole geçtiği anlamına gelmez.

Bütün bunlara ek olarak ayılar önümüzdeki bir kaç gün içerisinde 6.000 dolardaki destek hattını kırmayı başaramazlarsa, ters bir head and shoulders modeli görmemiz mümkün. Head and Shoulders modeli en popüler ters fiyat modellerinden birisidir ve bu modelin oluşması piyasadaki mevcut trendin güç kaybettiğine ve bunun yakın zamanda tam tersine dönebileceğine delalet eder. Yani, ayı piyasasının hakim olduğu bu dönemde, böyle bir modelin kendini göstermesi, aynı zamanda fiyat yükselişi anlamına gelir.

BTC’nin dünkü 6.260 dolar seviyesine düşüşü, günlük grafikte başka bir en düşük seviyeyi de beraberinde getirmişti. Göreceli güç endeksi (RSI) ayı piyasasının lehine gözükmekte. (50.00’nin altına düştü)

Dahası, 5 günlük ve 10 günlük hareketli ortalamalar da ayıların lehine bayır aşağı doğru inmeye başladı.

Uzun vadeli hareketli ortalamalardan olan 50, 100 ve 200 günlük ortalamalar ise, birbiri ile altlı üstlü konumlanmış olup düşüşe karşı olan direncin zayıf olduğunu ortaya koymakta.

Bu sebeple BTC önümüzdeki bir kaç gün içerisinde 6.000 dolar seviyesini test edecek gibi duruyor. Bu seviyenin altında bir kabul oluşursa 5.755 dolara kadar iniş mümkün.

Yine de, kısa vadeli grafikler BTC’nin 6.000 dolar seviyesinde direnç göstereceğini söylüyor.

4 Saatlik Grafik

RSI şimdiden aşırı satım yapıldığını gösterirken (RSI seviyesi 30.00 altında), başka bir 300 dolarlık düşüş sadece ayıların BTC’yi 6.000 doların altına indirmesini zorlaştıracaktır.

Bu sebeple, 6.000 dolar seviyesinden yukarı doğru bir sekme olup olmayacağı konusunda pek kesin yorum yapamıyoruz ama eğer böyle bir olay yaşanırsa bu, aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzre, ters head and shoulders modelinin sağdaki omuz (s) seviyesini oluşturabilir.

Eğer BTC 6.000 dolar direnç seviyesinden bir sıçrama yapıp 6.832 dolar üzerindeki boyun hizasını (neckline) aşabilirse, ayıdan boğaya doğru uzun vadeli bir geri dönüş doğrulanmış olur.

Fiyatlar 6.000 doların üzerinde kaldığı sürece BTC’nin ters bir head and shoulders modeli oluşturma olasılığı hala canlılığını koruyabilir.

Görüş

  • BTC’nin dünkü 10 günlük hareketli ortalama altında yaptığı kapanış iyimser görünümü nötürlemiş oldu.
  • 6.000 dolar seviyesindeki destek önümüzdeki bir kaç gün içerisinde test edilebilir ancak bu seviyenin altına bir kırılma olması pek mümkün gözükmüyor.
  • 6.000 dolardan yüksek seviyelere bir sıçrama BTC grafiğinin ters head and shoulders modeli içeren iyimser bir hat oluşturmasına yardım edebilir.
  • 6.000 doların altında bir kapanış olması, BTC’nin 24 Hazirandaki en düşük seviye olan 5.755 dolara kadar gitmesinin önünü açar.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment