Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Temmuz Fiyat Analizi: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano, Stellar, IOTA, TRON

Burada belirtilen öneriler yalnızca yazarın kendi fikirleridir ve Koinbulteni.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticari işlem belli bir risk barındırır bu sebeple bir karara varmadan önce kendi araştırmanızı da yapmanızı öneririz.

Yaşanan taban hazırlama sürecinde, kripto paraların fiyatı belirli bir seviye içerisinde çalkalanmaya devam etti. Bu çalkalanmalar süreçten çıkmak veya sürecin daha da dibine gömülmek için gerekli enerjiyi oluşturuyor. Susquehanna International Group bünyesinde yer alan ve Wall Street’in ‘Kripto Kralı’ olarak bilinen Bart Smith, bir çok büyük yatırımcının Bitcoin’in 5.000 dolar seviyesine girmesini beklediğini söyledi.

Bitcoin’in ‘ayısı’ olarak bilinen Ambrosino Borthers firmasının Todd Colvin‘i bile, Bitcoin 5.000 dolar seviyesine indiğinde ”üst düzey yatırımcıların işe dahil olacağını” düşünüyor.

Kripto para piyasasında yaşanan mevcut düşüş daha önce iyimser yorumlarda bulunan bir kaç yatırımcıyı bu yorumlardan döndürmedi. Fundstrat Global Advisors firmasının kurucu ortağı Tom Lee, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 25.000 dolar olacağı tahmininde bulunmuştu.

Başka bir Bitcoin ‘boğası’ olan Julian Hosp ise, Bitcoin’in 2018 yılına kadar 60.000 olacağını düşünüyor.

Biz de benzer şekilde kripto para piyasası hakkında iyimser yorumlara sahibiz ve bunun sadece bir zemin hazırlama süreci olduğunu düşünüyoruz. Ancak bizim tahminlerimiz 60.000 dolar gibi rakamlardan biraz daha düşük. Uzun vadeli yatırımcılar bu gibi keskin düşüşleri kullanıp portföylerine çeşitli büyük koinleri ekleseler iyi ederler çünkü süreç çok sürmeyecek. Hadi grafiklere beraber göz atalım.

BTC/USD

Bitcoin 9 Temmuz tarihinde 6.953.38 dolar seviyesindeki destek işlem direnç seviyesinden geri döndü ve 20 günlük EMA’nın gerisine düştü. Eğer bu mevcut düşüş 6.250 dolar üzerinde durabilirse, ters bir head and shoulders modeli olası gözüküyor.

BTC/USD

İyimser oluşum ciddi bir çıkış yapıp 6.953.38 dolar üzerine çıkabilir. Grafikteki model böyle bir çıkışın 7.996.11 dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor.

BTC/USD çifti alçalan trendden kurtulmayı başarabilirse, tekrar pozitif hale dönüşüp 8.560 dolara, daha sonra da 10.000 dolara tırmanabilir.

Kötü haber ise, eğer boğalar 6.250 dolar seviyesinde tutunmayı başaramazsa 6.075 dolar seviyesine doğru bir düşüş hayli olası. 5.900 seviyesinin altındaki direnç seviyesi 5.450 dolarda yer alıyor ve bu yüzden 6.650 dolarda başlatılan pozisyon fazlası yatırımların çıkış seviyesi 5.900 dolarda tutulmalı.

ETH/USD

Boğalar 7 Temmuz tarihinde 20 günlük EMA’yı geçtikten sonra fiyatı daha fazla yükseltemediler. Ethereum’un bu başarısızlığı 20 günlük EMA’nın aşağısına bir kırılma yarattı ve 450.01 dolardaki destek seviyesi test edilip aşıldı.

ETH/USD

Bundan sonraki destek seviyesi 404.99 dolar seviyesinde. Eğer bu direnç seviyesi de aşılırsa ETH/USD çifti çok kritik bir destek hattı olan 358 dolara kadar ilerleyebilir.

Ethereum 500 dolar üzerine çıkmayı başarabilirse tekrar pozitif duruma geçecektir. Herhangi bir trading önerisinde bulunmadan önce bu seviyenin aşılmasını beklememiz gerekiyor.

XRP/USD

Ripple sağlam bir ayı piyasası etkisinde. XRP tekrardan 0.45351 dolar seviyesinin altına geriledi. XRP için sıradaki destek seviyesi 0.4242 dolar seviyesinde yer alıyor. Eğer bu seviye de aşılırsa 0.24001 dolara kadar sağlam bir destek hattı yok.

XRP/USD

İyi haber ise, 20 günlük EMA ciddi bir direniş oluşturmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerindeki üst direnç hattı 0.52 dolarda yer almakta.

XRP/USD çifti 0.56 dolar seviyesine ulaştıktan sonra tekrardan sağlam bir geri dönüş yapabilir. O vakte kadar yaşanan bütün fiyat artışları tekrar düşüş görecektir.

Herhangi bir trading önermeden önce düşüş trendinin değişmesini beklemeliyiz.

BCH/USD

Bitcoin Cash 20 günlük EMA’yı aşmayı başaramadı ve sonuç olarak düşüşe başladı. BCH basın saatine göre 700 dolar seviyesine yakın bir destek hattına sahip. Eğer bu seviye aşılırsa, kripto para 657.8 dolara kadar inebilir ve bu da gerçekleşirse sıradaki hedef 619.7510 dolar olur.

BCH/USD

İşin iyi tarafı BCH/USD çiftinin 20 günlük EMA’nın üzerinde bir ivme kazanacağı izlenimi. Yine de BCH’nin tekrar temize çıkması için boğaların 850 dolar üzerinde 4 saatlik bir tutunma yapması gerekiyor.

Bu parite daha önce defalarca dikey toparlanmalar yaşamış olduğu için, herhangi bir trend değişimi emaresinde direkt olarak pozisyon fazlası önerisinde bulunuyoruz.

EOS/USD

EOS‘da yaşanan kısıtlı aralığın yükselişe doğru ilerlemesini bekliyorduk ancak tahminlerimiz umduğumuz gibi çıkmadı. Ayılar üstün geldi ve aralık aşağıya doğru kırılma yaşadı. Bu durum EOS’u kritik destek seviyesi olan 6.8926 dolara kadar sürükledi.

EOS/USD

Eğer EOS/USD çifti 6.89 doların altında çok fazla kalırsa, 5.961 dolara kadar düşmesi içten bile değil. Eğer bu seviye de kırılırsa sıradaki destek seviyesi 5.1801 dolar.

Grafiklerin olumlu tarafına bakarsak, EOS 20 günlük EMA ile düşüş trendi hattını aşabilirse, tekrardan güç kazanacaktır. EOS 9.5 doları aşar aşmaz pozisyon fazlası önerisinde bulunuyoruz.

LTC/USD

Litecoin 8 Temmuz tarihinde tekrardan düşüş hattına giriş yaptı ve 10 Temmuz  tarihinde gün içerisindeki en düşük seviye olan 76.450 dolara kadar geriledi. Bu da Litecoin’in 74 dolar seviyesini aştığında daha fazla düşüşe meyilli olduğunu gösteriyor.

LTC/USD

LTC/USD çiftine hakim olan ayı piyasası,  kısa vadede boğaların 92 doların üzerine çıkmayı başarabilmesi durumunda etkisini yitirecektir. Yine de, 102 dolar ile 107 dolar arasındaki bölgenin üst tarafta ciddi bir direnç oluşturacağını düşünüyoruz.

Eğer Litecoin 92 dolar seviyesini aşmayı başarabilirse Pozisyon Fazlası yatırım mantıklı gözüküyor.

ADA/USD

Boğalar yedi gün boyunca 20 günlük EMA’nın üzerine çıkamayınca sıra, ayıların 0.111843 dolar ile 0.13 dolar arasındaki destek seviyesinin altına inmeyi denemesine geldi. Eğer ayılar galip gelirse Cardano sıradaki destek hattı olan 0.0782 dolara kadar inebilir.

ADA/USD

Boğalar destek hattını korumayı başarırsa, ADA/USD çifti tekrardan 20 günlük EMA’nın üzerine doğru bir ivme kazanacaktır.

Eğer fiyat bir kaç gün boyunca 0.162 doların üzerinde kalmayı başarabilirse bu koine olumlu bakabiliriz. O vakte kadar herhangi bir yatırım tavsiyesinde bulunmak doğru olmaz.

XLM/USD

Boğalar Stellar için 20 günlük EMA üzerinde güçlü bir kapanış yapamadı ve fiyat 0.184 dolara kadar geriledi.

XLM/USD

Ayılar geçen yılın Aralık ayından beri 0.184 doların altına inemedi ki bu durum, 0.184 dolar seviyesinin önemli bir satın alma yarattığını ortaya koyuyor. Buna ek olarak Göreceli Güç Endeksinde oluşmakta olan pozitif ayrım da grafiklerde gözükmekte.

Yine de, XLM/USD çifti eğer 3 Temmuz tarihindeki gün içi en yüksek seviyeye ulaşabilirse daha fazla alıcı çekecektir. Bu sebeple sadece boğaların 0.225 dolar üzerinde bir kapanış yapması şartıyla alış tavsiyesinde bulunuyoruz.

IOTA/USD

IOTA 0.9150 dolardaki kritik destek seviyesinden uzaklaşmaya çalışıyor ki bu seviye büyük ihtimalle IOTA’nın uzun vadedeki dip seviyesi.

IOTA/USD

İşin iyi tarafına bakarsak, IOTA/USD çifti 20 günlük EMA ve düşüş hattında ciddi bir direnç seviyesi ile karşı karşıya.

IOTA sadece 1.25 doların üzerine çıkabilirse yatırıma açık hale gelecektir. IOTA için sıradaki hamle büyük ihtimalle 24 Haziran tarihinin en düşük seviyelerini aşılması olacaktır. Bu sebeple, Pozisyon Fazlası girmiş olanlar, eğer fiyat 0.8850 doların altına kadar iner ve orada tutunursa, pozisyonu sonlandırın.

TRX/USD

TRON 0.022806 dolardaki destek hattına kaydıkça çok daha güçsüz bir görüntü çiziyor. Yakın zamanda yaşadığı güncel ivmede, fiyat 20 günlük EMA’ya bile ulaşamadı ki bu ciddi bir alıcı eksikliğini gösteriyor.

TRX/USD

TRX/USD çifti 0.03275 dolar seviyesinin altına inerse, 0.028 dolara olan düşüş kaçınılmaz olacaktır. 0.0228 ile 0.028 dolar arasındaki bölgenin uzun vadeli alıcılara cazip geleceğini düşünüyoruz.

Trenddeki ilk değişim sinyali fiyatın 20 günlük EMA’yı aşıp düşüş trendi hattını aşması ile olacaktır. RSI üzerinde oluşan pozitif ayrışma hoşumuza gitse de herhangi bir işlem tavsiyesinde bulunmadan önce fiyatın ivme kazanmasını beklemeliyiz.

Bu analizdeki veriler HitBTC borsasından alınmıştır. Grafikler ise TradingView tarafından sağlanmıştır.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment