Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro Yöneticisi: Kripto Para Piyasasındaki Düşüş Şirketlere Yaradı

EToro’nun İngiltere sorumlusu, platformun gelecekte eklemeyi düşündüğü kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve kripto para sektörünün genel olarak nasıl algılandığıyla ilgili yorumlar yaptı. Kripto para sektörünün son aylarda yaşadığı düşüş hakkında da konuşan eToro yöneticisi, bu düşüşün aslında kripto para şirketlerine gizliden gizlide “yardım ettiğini” de söyledi.

eToro’nun Radarında Altı Yeni Koin Var

EToro adlı platformun İngiltere’deki genel müdürü Iqbal Gandham, platformun şu anda 6 adet yeni koini incelediğini ve bunlardan dört-beş tanesinin platforma eklenebileceğini söyledi. Şirket ekibinin şu anda bu altı koin hakkında detaylı araştırmalar yürüttüğünü belirten Gandham, bir koini eklemeden önce özellikle o koinin yapısını incelediklerini vurguladı.

Kripto para piyasasının son birkaç aydır ne gibi düşüşler yaşadığını biliyoruz. Gandham ise bu düşüşün bazı olumlu yanları olduğunu düşünüyor. Kendisine göre yaşanan bu düşüş sayesinde kripto para şirketleri ve borsaları piyasa talebini daha rahat karşılamaya başladılar. Gandham ayrıca kripto para şirketlerinin ve borsalarının bu düşüş sürecini çeşitli sistem güncellemeleri yapmak için bir fırsat olarak gördüklerini de belirtti. Düşüşün şirketlere etkisi hakkında konuşan Gandham şöyle söyledi:

“Pek çok borsa piyasanın düşüş yaşaması gerektiği konusunda hemfikir olacaktır. Geçen yıl talebe yetişmekte zorlanmıştık. Bu yıl bizim için aslında nimet oldu.”

Kripto Para Algısı

Gandham kripto paraların ana akım medyada nasıl algılandıkları hakkında da konuştu. Şirketin genel müdürü olan Gandham kripto para sektöründe sıça duyduğumuz fiyat değişkenliği, para aklama ve saadet zinciri gibi şeylerin üstünde durdu. Piyasanın nasıl algılandığıyla ilgili konuşan Gandham şunları söyledi:

“Kripto paraların algılanış biçimini değiştirmemiz lazım. Kripto paralar hakkında yanlış yorumlar duyup duruyoruz. E-mail’in gelişmesi 35 yıl sürdü. Biz daha sekiz, dokuz yıldır bu işin içindeyiz. Ana akımdaki algının değişmesi için dört, beş sene daha beklemek lazım. EBay’in ölçekleme sorunları oldu. Amazon’un oldu. Umarım kripto paralara karşı artık bu eskimiş argüman kullanılmaz.”

Ana akım medyada Bitcoin’in özellikle bir “para aklama aracı” olduğuna dair yorumlar görmek mümkün. Bu kadar sık olmasa da Bitcoin’in “saadet zinciri” olduğu şeklinde yorumlara da rastlanabiliyor. Gandham bu konuda da konuştu:

“Saadet zinciri şeklindeki yazıları görmekten bıktım. Saadet zinciri değil bu. Bitcoin hiçbir zaman hiç kimseye sabit bir kazanç vaat etmedi. Kripto paraların fiyat bazındaki değişkenlikleri de her geçen yıl azalıyor. Kripto parayla para aklama vakalarında da düşüş yaşanıyor.”

Gandham ayrıca İngiliz Parlamentosu üyelerinden Eddie Hughes’un Blockchain ile ilgili olan yakın zamanlı yazısı hakkında da konuştu. Gandham daha fazla bu tarz yazı çıkması gerektiğini, kripto paralar üzerindeki algının böyle değişeceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment