Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Bankası: Kanadalıların Yüzde 85’i Bitcoin’den Haberdar

Kanada Bankası yakın zamanda kripto paralarla ilgili yaptığı bir anketin sonuçlarını yayınladı. Yayınlanan sonuçlara göre Bitcoin sahibi olan Kanada vatandaşlarının sayısı bir yıl içerisinde neredeyse iki katına çıktı.

Ülkenin merkez bankası olan Kanada Bankası “Bitcoin fiyatlarındaki ani artış sırasında insanların neden Bitcoin aldığını” öğrenmek ve “Bitcoin’in Kanada Bankası’nın görevlerini nasıl etkileyebileceğini” incelemek için ‘Çok Amaçlı Bitcoin Anketi’ adı altında bir anket yaptı.

Kanada Bankası buna benzer bir anketi 2016 yılında da yapmıştı. İki farklı dönemde yapılan anketleri kıyasladığmızda Bitcoin’in Kanada’daki popülaritesinin ciddi ölçüde arttığını görebiliyoruz. Yeni yayınlanan anket sonuçlarına göre Kanada vatandaşlarının yüzde 85’i Bitcoin’den haberdar. Bitcoin sahibi olan vatandaşların sayısında da bir artış var. Yapılan eski ankette Bitcoin sahibi olanların oranı yüzde 2.9 civarındaydı ancak yeni yapılan araştırmada bu oranın yüzde 5’e çıktığı görüldü.

Yapılan ankete Kanada genelinden 2 bin 500’den fazla vatandaş katıldı. Bitcoin’in Kanada’da en yaygın olduğu yerin çoğunluğun Fransızca konuştuğu Quebec bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Eski ve yeni anketleri kıyasladığımızda Quebec bölgesinde yaşayıp da Bitcoin’den haberdar olan kişilerin sayısında yüzde 20’lik bir artış olduğunu görüyoruz.

Banka tarafından yapılan ankette aslında daha önemli sayılabilecek şeyler de var. Şu anda Bitcoin’den haberdar olsa da Bitcoin’in ne olduğunu tam olarak bilmeyen çok fazla insan var. Yeni yapılan ankette ise Bitcoin’i gerçekten bilen insanların sayısında da bir artış görmek mümkün. Mesela 2016 yılında yapılan ankette Bitcoin’in “devlet tarafından desteklendiğine” inananların sayısı epey fazlaydı. Yapılan yeni ankette ise bu görüşte olan kişilerin sayısında yüzde 40’lık bir düşüş görüldü.

Anket sonuçlarına bakarak Kanadalıların Bitcoin’i ne gibi amaçlarla kullandığını anlamak da mümkün. Ankete katılan ve Bitcoin sahibi olduğunu söyleyen kişilerin neredeyse yarısı Bitcoin’i ödeme aracı olarak değil yatırım aracı olarak kullandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment